Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontrafel Nieuwerkerken's Erfgoed met LiNiAal

Meer in Aalst

LiNiAal, de vereniging voor heemkunde en cultuur in Nieuwerkerken, is een essentiële schakel in het bewaren en uitdragen van de lokale geschiedenis en cultuur van deze Aalsterse deelgemeente. Met een rijke geschiedenis die zich uitbreidt over diverse facetten van de lokale bevolking, bestrijkt LiNiAal een breed spectrum van culturele activiteiten en onderzoek.

Geschiedenis en Missie

Opgericht met het doel de heemkunde en cultuur van Nieuwerkerken te beschermen en te promoten, heeft LiNiAal zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie binnen de regio. Na vier decennia van publicaties in hun 'Mededelingen van LiNiAal', kwam er eind 2017 een einde aan de traditionele uitgave van hun tijdschrift. De focus van de vereniging verschoof vervolgens naar het digitaliseren van hun archief.

Het Stopzetten van het Tijdschrift

Na 40 jaar trouwe dienst werd het tijdschrift niet langer uitgegeven, een beslissing die ruimte maakte voor nieuwe vormen van kennisverspreiding. De historische en heemkundige informatie, die voorheen in de gedrukte edities te vinden was, vond een nieuw platform in de digitale wereld.

Het Digitale Archief van LiNiAal

Een belangrijk project voor de vereniging is het Digitaal Archief van LiNiAal. Deze online bibliotheek bevat een schat aan artikelen en informatie die voorheen via het tijdschrift werden verspreid. Het is een cruciale bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis en cultuur van Nieuwerkerken en Aalst.

De Uitdaging van Digitalisering

Het digitaliseren van een omvangrijk papieren archief is geen eenvoudige opdracht. LiNiAal heeft zich ten doel gesteld deze schat aan kennis toegankelijk te maken voor een breder publiek en zodoende de waardevolle informatie te behouden voor toekomstige generaties.

Hedendaagse Communicatie via Nieuwsbrieven

Om leden en geïnteresseerden te betrekken en te informeren, maakt LiNiAal gebruik van nieuwsbrieven. Deze moderne communicatiemiddelen zorgen ervoor dat belangstellenden altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen de vereniging.

Een Brede Culturele Rol

LiNiAal beperkt zich niet alleen tot heemkunde en geschiedenis. De organisatie speelt ook een belangrijke rol in de bevordering van allerhande culturele aangelegenheden binnen haar gemeenschap. Van de organisatie van kunsttentoonstellingen tot muziekrecitals, LiNiAal staat centraal in het culturele leven van Nieuwerkerken.

Kunst en Muziek in de Gemeenschap

Door het organiseren van evenementen zoals tentoonstellingen en recitals, verrijkt LiNiAal het culturele landschap van Nieuwerkerken en Aalst. Deze evenementen bieden lokale kunstenaars een platform en stimuleren de waardering voor cultuur in de brede zin van het woord.

De Oorsprong van de Naam

De naam LiNiAal weerspiegelt het historisch en geografisch werkgebied van de vereniging. De letters L-I-N-I-A-A-L zijn afgeleid van Liedekerke (de belangrijkste dorpsheren) en Aalst, waarmee Nieuwerkerken nauw verbonden is door de geschiedenis en de fusie van gemeenten.

Contactinformatie

Voor meer informatie over de activiteiten van LiNiAal, recente projecten of lidmaatschap kan men terecht op het volgende adres:

LiNiAal Nieuwerkerken
Terbekenstraat 51
9320 Aalst
België

LiNiAal blijft een dynamische speler op het vlak van lokale cultuur en erfgoed, en met haar initiatieven zorgt de vereniging voor de instandhouding en verrijking van de heemkunde en cultureel erfgoed in de regio Aalst.

Meer info over Ontrafel Nieuwerkerken's Erfgoed met LiNiAal op liniaaldigitaal.blog.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!