Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Verken het Bormshuis: Spil van de Vlaamse Geschiedenis

Meer in Antwerpen

Het Bormshuis is een belangrijk centrum voor de conservering en documentatie van materiaal dat betrekking heeft op de Vlaamse Beweging. Gelegen in de levendige stad Antwerpen biedt het inzichten in een essentieel stuk van de Vlaamse en, in bredere zin, de Belgische geschiedenis.

Adres en Bereikbaarheid

Het Bormshuis is gevestigd op het volgende adres:

Volkstraat 30,
2000 Antwerpen

Bezoekers kunnen het centrum raadplegen op afspraak of zonder afspraak tijdens de openingsuren die verder in dit stuk worden vermeld.

Missie en Collectie

Het Bormshuis heeft als missie het bewaren van documentatie en audiovisueel materiaal dat relevant is voor de Vlaamse Beweging. Deze missie strekt zich uit tot aspecten in Zuid-Vlaanderen en breidt zelfs uit tot nationale bewegingen in Nederland en Zuid-Afrika. Het richt zich niet enkel op politieke stromingen, maar ook op culturele en sociale aspecten binnen het gedefinieerde domein.

Bormsmuseum

Binnen het Bormshuis bevindt zich een museum dat gewijd is aan de historie van de Vlaamse Beweging. Het museum vertelt het verhaal van de beweging door de jaren heen en toont belangrijke momenten aan de hand van tentoongestelde objecten.

Bewaarbibliotheek

De bewaarbibliotheek van het Bormshuis is een ware schat voor onderzoekers en geïnteresseerden. Het omvat een uitgebreide verzameling boeken, brochures, tijdschriften, evenals audiovisuele en digitale muziek- en filmdragers die diepgravende inzichten bieden in de Vlaamse Beweging.

Fotoarchief

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het fotoarchief van het Bormshuis is dan ook van onschatbare waarde. Het bevat een indrukwekkende collectie fotografie die de geschiedenis van de beweging visueel vormgeeft.

Antiquariaat

Het antiquariaat in het Bormshuis herbergt zeldzame en oude drukken die voor de liefhebber of verzamelaar bijzonder interessant kunnen zijn.

Necrologiacollectie

De necrologiacollectie biedt biografische informatie over personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Vlaamse Beweging.

Persknipselarchief

Het persknipselarchief is een waardevolle bron van informatie. Het omvat een verzameling van krantenartikelen en knipsels die betrekking hebben op de Vlaamse Beweging.

Archief

Het hart van de instelling is het archief, waar gedeponserde archieven en eigen documentatiedossiers worden bewaard. Dit materiaal biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van de Vlaamse Beweging.

Raadpleging en Openingsuren

Raadpleging

Het raadplegen van de collecties van het Bormshuis gebeurt op afspraak of tijdens de gestelde openingsuren. Dit zorgt ervoor dat onderzoekers en belangstellenden in alle rust en met de nodige ondersteuning het materiaal kunnen bestuderen.

Openingsuren

Het Bormshuis is toegankelijk voor publiek op:

  • Dinsdagmiddag
  • Woensdagmiddag
  • Zaterdag

Het is aan te raden om voorafgaand aan een bezoek de meest actuele openingstijden te controleren om teleurstelling te voorkomen. Het Bormshuis biedt een unieke kijk op de complexe en rijke geschiedenis van de Vlaamse Beweging en vormt een niet te missen bestemming voor iedereen die hierin geïnteresseerd is of onderzoek doet naar dit onderwerp.

Meer info over Verken het Bormshuis: Spil van de Vlaamse Geschiedenis op www.bormshuis.org.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!