Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Veiligheid en Welzijn bij PVI Antwerpen

Meer in Antwerpen

Het Documentatiecentrum Provinciaal Veiligheidsinstituut (PVI) in Antwerpen is een educatieve instelling die zich richt op welzijn op het werk en thuis. Met een breed scala aan diensten, opleidingen en tentoonstellingen, streeft het instituut ernaar professionals, scholen, verenigingen en het grote publiek bewust te maken van het belang van veiligheid en gezondheid in zowel het professionele als privédomein.

Welzijn op het werk

Opleidingen voor professionals

De opleidingen van het PVI zijn vooral gericht op mensen die beroepsmatig met welzijn en veiligheid bezig zijn. Deze opleidingen bieden cursisten de kennis en vaardigheden die nodig zijn om werkplaatsen veiliger en gezonder te maken. Met thema’s variërend van arbeidsveiligheid en ergonomie tot psychosociale aspecten, is er voor elke betrokkene op de werkvloer een relevant aanbod te vinden.

Advies en ondersteuning

Het centrum biedt tevens advies en ondersteuning aan bedrijven die hun welzijnsbeleid willen verbeteren. Hierbij wordt zowel ingezet op preventie als op het beheersen van risico's op de werkplek.

Tentoonstellingen en educatieve bezoeken

Voor scholen en verenigingen

Het PVI organiseert tentoonstellingen die in het teken staan van veiligheid en welzijn. Scholen en verenigingen kunnen hier een educatieve uitstap van maken waarbij leerlingen en leden meer leren over belangrijke aspecten van veiligheid in het dagelijkse leven.

Interactief en informatief

De tentoonstellingen zijn ontworpen om interactief en informatief te zijn, om zo de belangstelling voor het onderwerp aan te wakkeren en het bewustzijn over veiligheids- en gezondheidskwesties te vergroten.

Aanbod voor het grote publiek

Ruim en divers

Hoewel de nadruk ligt op het professionele veld, blijft het aanbod van het PVI ruim voor het grote publiek. Via de website kunnen geïnteresseerden informatie vinden over komende evenementen, tentoonstellingen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van veiligheid.

Documentatiecentrum

In het documentatiecentrum kunnen bezoekers terecht voor een schat aan informatie. Er is een uitgebreide collectie van materialen beschikbaar, waaronder boeken, naslagwerken en brochures omtrent welzijn en veiligheid.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid

Het Documentatiecentrum Provinciaal Veiligheidsinstituut bevindt zich aan de Boomgaardstraat 22, 2600 in Antwerpen. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeermogelijkheden in de buurt voor wie met de auto komt.

Bezoek regelen

Voor het regelen van een bezoek of het deelnemen aan een opleiding, wordt aangeraden vooraf contact op te nemen met het instituut, dit kan vaak via de website of telefonisch.

Informatie en prijslijsten

Op de website van het PVI kunnen geïnteresseerden prijslijsten downloaden en meer details vinden over het aanbod van het centrum. Ook voor specifieke vragen omtrent cursussen of tentoonstellingen staat het PVI klaar om informatie te verstrekken.

Het Documentatiecentrum Provinciaal Veiligheidsinstituut is een belangrijke pijler voor wie zich wil verdiepen in de aspecten van veiligheid en welzijn op het werk en thuis. Via de verschillende opleidingen en initiatieven dragen zij bij aan het verhogen van het welzijn in onze maatschappij.

Meer info over Ontdek Veiligheid en Welzijn bij PVI Antwerpen op www.provant.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!