Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Eugeen Van Mieghem: Kunst & Havenleven

Meer in Antwerpen

Het Eugeen Van Mieghemmuseum in Antwerpen, gelegen aan de Ernest Van Dijckkaai 9, is een bijzondere plek voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en maritieme verhalen. Het museum biedt een intieme blik op het werk van de kunstenaar Eugeen Van Mieghem, die bekend staat om zijn portretten van het havenleven en de gewone man.

Over Eugeen Van Mieghem

Eugeen Van Mieghem (1875-1930) was een Belgische kunstenaar die voornamelijk bekend werd door zijn realistische voorstellingen van het leven in en rond de Antwerpse haven. Als zoon van een café-uitbater rond de haven kwam hij dagelijks in contact met zeelui, emigranten en havenarbeiders, wat hem inspireerde om deze mensen en hun omgeving te vereeuwigen in zijn kunst.

Permanente Collectie

In het museum bevinden zich ongeveer 200 werken die permanent te bewonderen zijn op de benedenverdieping. De kunstwerken bieden een uniek tijdsdocument en laten de kijker kennis maken met het leven in het Antwerpen van de vroege twintigste eeuw.

Multimediapresentatie

Bezoekers van het museum krijgen de mogelijkheid om de film "Eugeen Van Mieghem - Een kunstenaar van het volk" te bekijken, die een half uur duurt. De film geeft een verdiepend inzicht in het leven en de werken van deze kunstenaar.

Tijdelijke Tentoonstellingen

Naast de vaste collectie houdt het museum zich bezig met speciale exposities die vaak een diepgaande blik werpen op specifieke thema's zoals de Eerste Wereldoorlog of de Red Star Line, een scheepvaartlijn die Antwerpen met Noord-Amerika verbond en prominent in Van Mieghems werk aanwezig is.

Bezoekmogelijkheden

Individuele Bezoekers

  • Toegang tot collectie: Bezoekers krijgen toegang tot de hele benedenverdieping.
  • Kosten: Een individueel bezoek kost €4 per persoon.
  • Boekvoordeel: Bij aankoop van het kunstboek 'Eugeen van Mieghem = Antwerpen' kunnen maximaal twee personen gratis het museum bezoeken.
  • Audiogids: Er is een gratis audiogids beschikbaar via IZI-travel voor een verrijkte ervaring.

Geleide Bezoeken

  • Met gids: Het hele Redershuis, inclusief de verdiepingen van het museum, is enkel te bezichtigen met een gids.
  • Duur: Een rondleiding duurt ongeveer twee uur.
  • Aanmelding: Een geleid bezoek dient tijdig aangevraagd te worden en is mogelijk in de ochtend, middag of avond.

Openingsuren

De actuele openingsuren dienen nagekeken te worden alvorens te plannen, aangezien deze kunnen variëren of afhankelijk kunnen zijn van het boeken van een rondleiding.

Hoe Te Bereiken

Het Eugeen Van Mieghemmuseum bevindt zich aan de Ernest Van Dijckkaai 9 te Antwerpen, nabij de Schelde en is gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer of met de auto. Controleer lokale verkeersinformatie en parkeermogelijkheden voor een probleemloos bezoek.

Afsluiting

Of u nu een kunstkenner bent of gewoon geïnteresseerd in het stedelijk leven van Antwerpen in de vroege twintigste eeuw, het Eugeen Van Mieghemmuseum biedt een diepgaand inzicht in het leven van de gewone mensen in die tijd, gezien door de ogen van een bijzonder empathische kunstenaar. Een bezoek aan dit museum laat u beslist niet onberoerd en geeft u een authentieke glimp van een rijk sociaal-historisch verleden.

Meer info over Ontdek Eugeen Van Mieghem: Kunst & Havenleven op www.vanmieghemmuseum.com.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!