Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Mis het niet: MAS Museum, het hart van Antwerpen!

Meer in Antwerpen

Het MAS of Museum aan de Stroom is een ware iconische verschijning in Antwerpen. Dit museum, gelegen op de Hanzestedenplaats, vormt niet alleen fysiek een brug tussen de stad en de haven, maar brengt ook het verhaal van Antwerpen en haar verbondenheid met de wereld. Het is een plek waar iedereen – stadsbewoner, avonturier, kunst- en cultuurliefhebber – zijn of haar hart kan ophalen.

Ontstaan en Architectuur

Het MAS opende zijn deuren in mei 2011 en is sindsdien een mijlpaal op vlak van museumbeleving in België. Het indrukwekkende gebouw met golvende glazen gevels is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Neutelings Riedijk Architecten. De structuur vormt een symbolische stapel van 'pakhuizen', die verwijst naar de geschiedenis van de plaats waar goederen uit alle windstreken werden opgeslagen.

Collectie en Tentoonstellingen

De rijke collectie bestaat uit ongeveer 500.000 objecten die Antwerpen's geschiedenis als internationale havenstad weerspiegelen. Het MAS beheert een divers pallet aan verzamelgebieden, waaronder maritieme geschiedenis, wereldculturen, kunst en Antwerpse erfgoed. Elk van de acht verdiepingen heeft een eigen thema, die samen de 'verhalen van de stroom, de stad, de haven en de wereld' uitbeelden.

Permanente presentaties

  1. Wereldstad: Dit onderdeel is de introductie van het MAS, waarbij de bezoeker kennismaakt met Antwerpen als wereldstad.
  2. Leven en Dood: Hier worden rituelen en objecten rondom leven en dood van verschillende culturen getoond.
  3. Macht: Machtige figuren en symbolen uit verschillende tijden en culturen worden hier in de schijnwerpers gezet.
  4. Metropolis: Gericht op stedelijkheid, handel en diversiteit als onderdelen van de groei van Antwerpen.

Wisselende tentoonstellingen

Het MAS organiseert daarnaast wisselende tentoonstellingen die dieper ingaan op specifieke onderdelen van de vaste collectie of die andere aspecten van de stad en de wereld verkennen.

Publieksbetrokkenheid en Toegankelijkheid

Het MAS is een museum dat uitdrukkelijk het publiek betrekt bij zijn programmering. Samen met nationale en internationale partners creëert het gesprekken en presentaties die niet alleen interessant en leerzaam zijn, maar ook het publieke debat stimuleren.

Toegankelijkheid is ook van groot belang. Het museum zorgt ervoor dat iedereen welkom is en zich welkom voelt, wat terug te zien is in de prachtige panoramaterras op de tiende verdieping, waar men gratis een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier de Schelde kan beleven.

Praktische Informatie

  • Adres: Hanzestedenplaats 1, 2000 Antwerpen
  • Bereikbaarheid: Het MAS is zowel met openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. In de directe omgeving zijn parkeerplaatsen beschikbaar.
  • Toegangsprijzen: De prijzen variëren per tentoonstelling en leeftijdsgroep. Voor actuele informatie wordt bezoekers aangeraden de website van het MAS te raadplegen.
  • Toegankelijkheid: Het MAS is volledig toegankelijk voor bezoekers met een beperking.
  • Faciliteiten: Voor een hapje en drankje kan men terecht bij het restaurant en de verschillende cafés binnen het museum.

Het MAS staat garant voor een verrijkende ervaring waarbij de relatie tussen Antwerpen, haar inwoners en de wereld centraal staat. Met zijn veelzijdige collectie en innovatieve programma's biedt het museum een fascinerende kijk op het verleden, heden en toekomst.

Meer info over Mis het niet: MAS Museum, het hart van Antwerpen! op www.mas.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!