Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de Rijke Orgelcultuur in Vlaanderen op Audiogids.be

Meer in Antwerpen

Orgel in Vlaanderen is een non-profit organisatie die zich inzet voor de instandhouding en promotie van de rijke orgelcultuur in Vlaanderen. Deze organisatie, gevestigd in het hart van Antwerpen, is actief op vele fronten en werkt nauw samen met een breed scala aan deskundigen op het gebied van cultuur en monumentenzorg.

Inzet voor Orgelcultuur

Medewerking Open Monumentendag

Tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag in Vlaanderen speelt Orgel in Vlaanderen een belangrijke rol. Door de samenwerking met dit evenement worden waardevolle historische orgels opengesteld voor het publiek. Dit biedt liefhebbers en geïnteresseerden de kans om deze prachtige instrumenten van dichtbij te bekijken en soms zelfs te bespelen.

Publicaties en Documentatie

Orgel in Vlaanderen geeft een informatieblad uit dat de focus legt op de Vlaamse orgelcultuur. In dit blad wordt informatie geboden over orgelbescherming, -restauratie en de achtergrond van concerten en activiteiten. Tevens houdt de organisatie zich bezig met nieuwsvoorziening en het documenteren van alles wat gerelateerd is aan orgels, van de geschiedenis en constructie tot aan de organisten en orgelbouwers.

Expertise in Herbestemmingen

In tijden van herbestemming van religieuze gebouwen levert Orgel in Vlaanderen expertise op het gebied van het behoud van orgels. Ze adviseren hoe orgels geïntegreerd kunnen worden in een nieuw doel en hoe deze monumentale instrumenten blijvend gebruikt kunnen worden, ook als de oorspronkelijke context verandert.

Kinder- en Jongerenwerking: Doe-Orgel

Orgelkids

Het behoud van orgelcultuur hangt nauw samen met educatie. Daarom ontwikkelde Orgel in Vlaanderen het concept 'Doe-Orgel', onderdeel van Orgelkids, waarbij kinderen en jongeren spelenderwijs kennismaken met het orgel. Ze leren niet alleen over de muziek en het bespelen ervan, maar ook over de techniek en geschiedenis van dit fascinerende instrument.

Bestuur en Samenwerking

Orgel in Vlaanderen heeft een uniek bestuur waarin vele afgevaardigde deskundigen uit de Vlaamse cultuur- en monumentenwereld zetelen. Dit bestuur staat borg voor vernieuwing en het toekomstperspectief voor de orgelcultuur in Vlaanderen. De samenwerking met overheden, kerkgemeenschappen, en concertorganisaties is van essentieel belang voor de missie van de organisatie.

Bezoek en Contact

De organisatie is gevestigd aan de Oude Beurs 27 in 2000 Antwerpen. Voor wie geïnteresseerd is in de Vlaamse orgelcultuur is Orgel in Vlaanderen een uitgelezen punt voor verdieping en beleving. Voor meer informatie over de organisatie, haar activiteiten of voor het bekijken van het informatieblad kan contact worden opgenomen of de website worden bezocht.

Praktische Informatie

Orgel in Vlaanderen
Oude Beurs 27
2000 - Antwerpen

Voor meer gedetailleerde informatie en contactgegevens kunt u het beste direct een bezoek brengen aan hun website of contact opnemen via hun communicatiekanalen om te weten te komen op welke wijze zij momenteel hun steun aanbieden aan dit unieke aspect van Vlaams cultureel erfgoed.

Meer info over Ontdek de Rijke Orgelcultuur in Vlaanderen op Audiogids.be op www.orgelinvlaanderen.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!