Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek docAtlas Antwerpen: Bouwsteen voor Educatie

Meer in Antwerpen

Provinciaal Documentatiecentrum Atlas, kortweg docAtlas, is een unieke instelling in het hart van Antwerpen die zich sinds 1987 richt op de ondersteuning van het brede onderwijsveld. Met zijn focus op taal en diversiteit in een dynamische samenleving, vervult docAtlas een belangrijke rol voor educatieve professionals in en buiten Antwerpen.

Algemene Informatie

Adres:
Carnotstraat 110, 2060 - Antwerpen

Focus en Collectie

Het Hart: De Bibliotheek

De bibliotheek van docAtlas vormt het centrum van waaruit diverse activiteiten plaatsvinden. Naast de vestiging in Antwerpen is er ook een locatie in Turnhout, en is het mogelijk om via een online catalogus materialen te raadplegen en uit te lenen. Deze toegankelijke bron biedt een breed scala aan materialen die gericht zijn op een keur aan thema's:

  • Nederlandse Taalbeheersing: Materialen en hulpmiddelen die gericht zijn op het bevorderen van de beheersing van de Nederlandse taal.

  • Diversiteit en Interculturaliteit: Bronnen die het begrip en de kennis van verschillende culturen vergroten en diversiteit in de klas en het onderwijs bevorderen.

  • Onderwijs en Didactiek: Informatie en middelen om onderwijsprofessionals te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het toepassen van innovatieve lesmethoden.

  • Studie- en Arbeidsoriëntatie: Hulpmiddelen en materialen die de orientatie op het toekomstige studie- en arbeidstraject ondersteunen.

  • Welbevinden: Bronnen gericht op het mentaal welzijn van zowel leerkrachten als studenten.

  • Wereldburgerschap: Educatief materiaal dat jongeren voorbereidt op hun rol als burger in een globaal verbonden wereld.

Deskundigheid Delen

docAtlas beperkt zich niet tot het alleen uitlenen van educatieve materialen; het centrum deelt zijn expertise ook via verschillende leervormen:

  1. Collecties op Maat: docAtlas stelt thematische collecties samen die inspelen op de actuele behoeften en vragen uit het onderwijsveld.

  2. Leeractiviteiten: Het centrum organiseert een verscheidenheid aan leeractiviteiten, zoals workshops, lezingen en trainingen voor onderwijsprofessionals.

  3. Advies & Ondersteuning: Naast het bieden van materialen en activiteiten, fungeert docAtlas ook als een adviescentrum voor onderwijskundige vragen en ondersteuning.

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom bij docAtlas. Hoewel het zich vooral richt op onderwijsprofessionals, staan de deuren open voor iedere geïnteresseerde. Dit maakt het centrum niet alleen een kenniscentrum, maar ook een plek van ontmoeting en uitwisseling tussen mensen met een hart voor onderwijs en ontwikkeling.

Online Aanwezigheid en Catalogus

De online catalogus vergemakkelijkt de toegang tot de collectie. Via de digitale weg kan men eenvoudig zoeken naar beschikbare materialen en evenementen. Ook kan men informatie vinden over de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning op afstand.

Bezoek en Deelname

Potentiële bezoekers worden aangemoedigd om de website van docAtlas te raadplegen voor actuele openingstijden, evenementen en de beschikbare collectie. Daarnaast zijn de verschillende netwerken waarmee docAtlas samenwerkt, vitale bronnen voor het verstevigen van de verbinding tussen theorie en praktijk binnen het onderwijs.

Slotsom

Met zijn rijke collectie en zijn focus op deskundige ondersteuning draagt docAtlas bij aan het versterken van een onderwijs waarin taal, diversiteit en een breed scala aan maatschappelijke thema's centraal staan. Het biedt een schat aan kennis en mogelijkheden voor hen die streven naar een inclusievere en kwalitatief sterkere educatieve omgeving.

Meer info over Ontdek docAtlas Antwerpen: Bouwsteen voor Educatie op www.provincieantwerpen.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!