Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

De Halve Maan: Duik in Brugges Biergeschiedenis

Meer in Brugge

In het hart van het pittoreske Brugge, bekend om zijn prachtige grachten en historische gebouwen, bevindt zich een ware parel voor de liefhebbers van het gerstenat: Brouwerijmuseum Brugge De Halve Maan. Deze unieke locatie biedt een diep inzicht in de rijke biercultuur van de stad en België en vormt een onmisbare ervaring voor zowel de bierkenner als de casual liefhebber.

Een Rijke Traditie van Bierbrouwen

De Oudste Brouwerij van Brugge

De Halve Maan is de oudste nog actieve brouwerij van Brugge en is al generaties lang in de handen van de familie Maes. Met de zesde generatie nu aan het roer, hechten zij nog steeds grote waarde aan de traditie en vakmanschap die deze brouwerij door de eeuwen heen intact heeft gehouden.

Van Historisch Proces tot Modern Brouwwerk

Bezoekers van het museum worden meegenomen op een reis door de tijd. Het museum toont hoe het brouwproces zich over de eeuwen heeft ontwikkeld, van de vroegere traditionele technieken tot de huidige moderne brouwprocessen.

Rondleidingen en Ervaringen

Ontdekking van Brugse Zot

Eén van de hoogtepunten van Brouwerij De Halve Maan is Brugse Zot, een bier dat in de laatste vijftien jaar is uitgegroeid tot het stadsbier van Brugge en zelfs internationale roem heeft verworven. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers de kans om te proeven en te leren over dit bier, dat een belangrijk onderdeel vormt van de lokale trots.

De Beroemde Bierpijplijn

Een uniek aspect van de brouwerij is de wereldberoemde bierpijplijn die onder de stad door loopt. Bezoekers leren over deze innovatieve oplossing die het transport van bier van de brouwerij naar de bottelarij vergemakkelijkt zonder de historische straten van Brugge te belasten.

Een Rondleiding van 45 Minuten

Gedurende 45 minuten worden gasten begeleid door zowel het museum als de actieve brouwerij, waarbij ze een boeiend verhaal horen over de geschiedenis, het productieproces en de significante rol van de brouwerij in de streek.

Culinair Genieten in Brugge

Brasserie met Historisch Kader

Naast het brouwerijbezoek kunnen gasten culinair genieten in de moderne brasserie van De Halve Maan. De brasserie is harmonieus geïntegreerd binnen de historische muren van de brouwerij.

Dineren met Uitzicht

Bezoekers kunnen kiezen waar zij willen genieten van hun lunch of diner. Of het nu is met zicht op de Brugse reien, naast het warme haardvuur, met een overzicht op de indrukwekkende brouwzaal of misschien op het gezellige terras bij goed weer - voor een ieder is er een plek waar de sfeer en het brouwersvak samenkomen.

Praktische Informatie

Adres:
Walplein 26,
8000 Brugge

Bezoek:
Het museum is dagelijks geopend voor rondleidingen. Het is aan te bevelen om vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plek.

In Brouwerijmuseum Brugge De Halve Maan komen geschiedenis, traditie en moderne brouwkunst op unieke wijze samen. Het is een ervaring die niet enkel de smaakpapillen streelt, maar ook het hart van de biercultuur in Brugge laat kloppen. Een bezoek hieraan is een must-do voor iedereen die deze historische stad bezoekt.

Meer info over De Halve Maan: Duik in Brugges Biergeschiedenis op www.halvemaan.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!