Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de rijke geschiedenis van Brugge met het Genootschap voor Geschiedenis [+]

Meer in Brugge

Het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge, ook bekend onder de naam 'Société d’Emulation', is een belangrijke pijler in het historisch onderzoek naar de geschiedenis van het Graafschap Vlaanderen, met name het gebied dat tegenwoordig grotendeels overeenkomt met de Belgische provincie West-Vlaanderen en delen van het huidige Frankrijk en Nederland (Frans- en Zeeuws-Vlaanderen).

Geschiedenis en Missie

Ontstaan

Opgericht in 1839, is het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge de oudste nog bestaande historische vereniging in België. De organisatie heeft zich sindsdien onophoudelijk ingezet voor het bestuderen en verspreiden van kennis over het rijke verleden van de regio.

Doelstellingen

De vereniging streeft ernaar om de interesse in en de studie van de lokale en regionale geschiedenis te bevorderen. Ze legt zich toe op de publicatie van wetenschappelijke werken en het organiseren van evenementen die zowel voor de academicus als voor de geïnteresseerde leek toegankelijk zijn.

Publicaties

Tijdschrift 'Handelingen'

Het genootschap is wellicht het meest bekend om zijn wetenschappelijk tijdschrift, de 'Handelingen van het Genootschap voor Geschiedenis'. Dit tijdschrift wordt twee keer per jaar gepubliceerd en is een schat aan informatie voor zowel historici als liefhebbers van geschiedenis. Het omvat doorgaans zo'n 400 pagina’s vol met wetenschappelijke artikelen, een kroniek, en boekbesprekingen. In deze Handelingen wordt nieuwe kennis en onderzoek met betrekking tot de historie van het Graafschap Vlaanderen gepresenteerd.

Vlaamse Historische Studies

Naast het tijdschrift geeft het genootschap ook historische monografieën uit onder de reeks ‘Vlaamse Historische Studies’. Deze boeken zijn diepgaande studies over specifieke historische onderwerpen en personen gerelateerd aan Vlaanderen. Ze zijn een cruciale bron voor diegenen die verdiepend onderzoek naar de Vlaamse geschiedenis willen verrichten.

Activiteiten

Het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge organiseert daarnaast ook tal van andere activiteiten. Dit kunnen lezingen, symposia en excursies zijn die de geschiedenis van de regio in al haar facetten belichten.

Bereikbaarheid en Contact

Adres

Het genootschap is gevestigd op Bossuytlaan 59, 8310 Brugge. Hier is het secretariaat gelegen, waar men terechtkan voor informatie, lidmaatschap en de aanschaf van de publicaties.

Lidmaatschap en Deelname

Lid Worden

Belangstellenden kunnen ook lid worden van het genootschap, wat vaak extra voordelen biedt zoals het ontvangen van de publicaties en korting bij evenementen. Informatie over het lidmaatschap is te verkrijgen via het secretariaat of de website van het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge.

Ten slotte is het van groot belang om te vermelden dat organisaties zoals het Genootschap voor Geschiedenis te Brugge cruciaal zijn in het behoud en de bevordering van onze kennis over het verleden. Ze vormen een onmisbare schakel in het in stand houden van de culturele en historische rijkdom van regio's zoals Vlaanderen.

Meer info over Ontdek de rijke geschiedenis van Brugge met het Genootschap voor Geschiedenis [+] op www.genootschapvoorgeschiedenis.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!