Audiogids.be wordt Narra.tours!

Ontdek de unieke Gouden Boomstoet in Brugge!

Meer in Brugge

De Gouden Boomstoet is meer dan een optocht; het is een levende weerspiegeling van de rijke historie van Brugge die sinds 1958 elke vijf jaar de middeleeuwse straten opnieuw tot leven brengt. Deze grandioze stoet trekt door de binnenstad en brengt een theatrale representatie van belangrijke historische gebeurtenissen, waarbij de nadruk ligt op de verbintenis tussen Margaretha van York en Karel de Stoute en het ontstaan van het Graafschap Vlaanderen en de stad Brugge.

De Historische Achtergrond

De Blijde Intrede van 1468

De Gouden Boomstoet neemt zijn toeschouwers mee terug naar het jaar 1468, een sleutelmoment in de geschiedenis van Brugge. Tijdens de Blijde Intrede van Margaretha van York, die in dat jaar huwde met de hertog van Bourgondië, Karel de Stoute, vierde de stad feest. Deze feestelijkheden markeerden niet alleen de vereniging van twee machtige adellijke huizen, maar legden ook de basis voor de economische en culturele bloei van Brugge en de Vlaamse regio als geheel.

De Viering van het Graafschap en de Stad

Naast de herdenking van dit illustere huwelijk, belicht de Gouden Boomstoet ook de verhalen omtrent de vorming van het Graafschap Vlaanderen en de opkomst en ontwikkeling van de stad Brugge zelf. Zo worden de legendarische figuren en belangrijke momenten uit de lokale geschiedenis op een spektakelrijke wijze tot leven geroepen.

Het Spektakel van de Gouden Boomstoet

Een Parade van Praal

Met een uitbundige verzameling van historisch geïnspireerde kostuums, uitgebeeld door honderden acteurs, trekt de stoet langs de iconische bezienswaardigheden van Brugge. De parade omvat wagens, reuzenfiguren, vlaggen, muzikanten en dansers die allen bijdragen aan de feestelijke sfeer.

Vernieuwing in 2024

Belangrijk is dat de Gouden Boomstoet niet verstard is in het verleden. Voor de veertiende editie in 2024 wordt de stoet in een nieuw jasje gestoken. Deze vernieuwing belooft een nog rijkere beleving voor jong en oud, waarbij historische authenticiteit en hedendaags schouwspel hand in hand zullen gaan.

Een Ontmoeting in 2024

Afspraak in de Brugse binnenstad

Geïnteresseerden in geschiedenis, cultuur en grandioze parades worden opgeroepen om in augustus 2024 af te zakken naar Brugge. Daar zal men de kans krijgen om te genieten van de pracht en praal van de Gouden Boomstoet, die belooft te schitteren als nooit tevoren.

Praktische Informatie

Hoewel de exacte datum nog niet is aangekondigd, houdt men best de kalender vrij in de maand augustus. De stoet, die start vanaf het adres Lange Vesting 112, 8200 - Brugge, vorst door de aderen van deze historische stad en belooft een onvergetelijke beleving voor al haar bezoekers.


Wil je meer weten over de rijke tradities en culturele evenementen in Brugge? Hou dan de lokale nieuwsbronnen en evenementenkalenders in de gaten, die je op de hoogte brengen van al wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze historische stad.

Meer info over Ontdek de unieke Gouden Boomstoet in Brugge! op www.goudenboomstoet.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!