Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Duik in de Gouden Eeuw van Brugge bij Historium!

Meer in Brugge

Een betoverende reis door de tijd

Het Historium Brugge is een veelzijdige attractie, gevestigd op misschien wel de meest iconische plek in het hartje van de middeleeuwse stad Brugge: de Markt. Bezoekers worden hier meegenomen op een fascinerende reis door de tijd naar de Brugse Gouden Eeuw, de 15e eeuw, waarin de stad bruiste van het leven en een centrum was van handel en kunst.

Historium Story

Stap binnen in de wereld van Jan van Eyck

In de Historium Story reis je terug naar de tijd van de beroemde Vlaamse primitief Jan van Eyck en waan je je als zijn leerjongen Jacob. In de zeven themakamers, elk rijk gedecoreerd en voorzien van film, levensechte decors en special effects, beleef je een uniek verhaal gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'. Een automatisch afgespeelde audiogids neemt je mee op deze meeslepende tocht door het middeleeuwse Brugge.

Historium Virtual Reality

Een duik in 1435

Met de Historium Virtual Reality ervaar je 1435 op een manier die voorheen ondenkbaar was. Door middel van state-of-the-art VR-technologie verken je een digitaal gereconstrueerd Brugge. Vaar de historische haven binnen, bekijk de imposante Waterhalle en vlieg van de Markt naar waar ooit de trotse Sint-Donaaskerk stond.

Historium Exhibition

Het kloppende hart van de handel

Ontdek in de Historium Exhibition meer over Brugge als bloeiende handelsmetropool. In deze interactieve tentoonstelling krijg je inzicht in hoe Brugge floreerde toen de haven nog centraal in de stad lag en de plaats van het Historium werd ingenomen door de Waterhalle. De expo staat stil bij zowel handelsactiviteiten als de alledaagse gebruiken uit de middeleeuwen, en biedt bovendien een prachtig panorama op de Markt en het Belfort.

Historium Tower

Een uitzicht om nooit te vergeten

Wens je naast de historische ervaring ook het hedendaagse Brugge in vogelperspectief te bewonderen? Klim dan de neogotische Historium Tower op, van waaruit je een adembenemend uitzicht hebt over de Markt en het moderne Belfort die zich uitstrekken onder de 30 meter hoge toren.

Family Trail

Avontuur voor de hele familie

De Family Trail is speciaal ontworpen voor gezinnen. Op dit interactieve parcours volgen deelnemers een uiltje en lossen ze spelenderwijs mysteries op met behulp van geur- en voelkisten, digitale quizzen en diverse opdrachten. Een plezierige manier om de wereld van het Historium samen te verkennen.

Duvelorium Grand Beer Café

Belgische bieren in stijl

Sluit je bezoek aan het Historium af met een pauze in het Duvelorium Grand Beer Café. Geniet hier van een uitgebreide selectie van de beste Belgische bieren in een sfeervolle setting, en proef van wat onze biercultuur zo uniek maakt.

Praktische informatie

Adres: Markt 1, 8000 Brugge
Openingsuren: Dagelijks geopend van 10u30 tot 18u, inclusief zon- en feestdagen.
Meer informatie: Kijk voor het volledige aanbod, tickets en tarieven op de website van het Historium Brugge.

Het Historium biedt een rijke en educatieve ervaring waar zowel de geschiedenisfanaten als de nieuwsgierige toeristen hun hart kunnen ophalen. Het is een gezinsvriendelijke bestemming die een dieper inzicht geeft in de middeleeuwse levenswijze en de historische relevantie van Brugge als een belangrijke Europese stad. Mis deze tijdreis waar heden en verleden elkaar ontmoeten niet!

Meer info over Duik in de Gouden Eeuw van Brugge bij Historium! op www.historium.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!