Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ervaar de Antique Kantkunst van Brugge!

Meer in Brugge

De stad Brugge is niet enkel wereldbekend om haar pittoreske historische centrum en de romantische reien, maar ook om haar rijke ambachtelijke geschiedenis. Één van de parels van dit ambachtelijk erfgoed is ongetwijfeld het Kantcentrum, dat een diepe historische expertise in handgemaakte kant met zich meedraagt.

Geschiedenis van het Kantcentrum

Het Kantcentrum vzw werd opgericht in 1970 met de ambitie om de kantopleiding, zoals gestart door de Zusters Apostolinnen in 1717, te blijven voortzetten. Deze doelstelling onderstreept het belang van continuïteit in het behoud van kant als onderdeel van de Brugse én Belgische culturele identiteit.

Van Opleiding tot Expertisecentrum

Gedurende de jaren is de expertise van het Kantcentrum uitgebreid en is de faam gegroeid, waardoor het tegenwoordig een wereldwijde referentie biedt voor alles wat met handgemaakte kant te maken heeft.

Rol van het Kantcentrum

Kennis- en Expertisecentrum

Met zijn jarenlange ervaring profileert het Kantcentrum zich als een ultieme bron van kennis voor verschillende disciplines binnen de kantkunst. Het beschikt over een team van erkende experts die een schat aan informatie en advies kunnen verschaffen, zowel aan de beginner, de gevorderde kantliefhebber als de academicus die zich verdiept in de materie.

Begeleiding en Advies

Men kan in het centrum terecht voor elke vraag over handgemaakte kant. Of u nu advies zoekt over de geschiedenis, technieken, onderhoud of restauratie van kant, de specialisten staan klaar om met hun kennis bij te dragen aan het behoud en de evolutie van deze fijne textielkunst.

Beleving en Educatie

Het bezoeken van het Kantcentrum is niet enkel een informatieve, maar ook een sensibele ervaring. Bezoekers kunnen zich laten rondleiden door de verschillende facetten van de kantkunst, en zo een dieper begrip en waardering ontwikkelen voor de complexiteit en schoonheid van dit ambacht.

Praktische Informatie

Adres: Balstraat 16, 8000 - Brugge

Wanneer u besluit om Brugge te bezoeken en interesse heeft in handgemaakte kant en zijn geschiedenis, is het Kantcentrum zonder twijfel een onmisbare stop op uw route. De balans van eeuwenoud ambacht met hedendaagse toepassingen en technieken maken het tot een unieke culturele beleving.

Meer info over Ervaar de Antique Kantkunst van Brugge! op www.kantcentrum.eu.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!