Audiogids.be wordt Narra.tours!

Uniek Architectuur Platform in Brugge Ontmaskerd!

Meer in Brugge

La Table Ronde de l'Architecture is een uniek initiatief gevestigd in het hart van Brugge, een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Deze vereniging vormt een platform voor jonge professionals die zich inzetten voor de bevordering van esthetische, humane en duurzame architectuur.

Missie en Visie

La Table Ronde de l'Architecture wil architectuur, urbanisme en landschapsontwerp beïnvloeden op een manier die recht doet aan cultureel erfgoed en traditionele kunstambachten. Het doel hiervan is het ontwerpen van leefomgevingen die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook ecologisch verantwoord en geïnspireerd op de rijke geschiedenis van de omgeving.

Esthetiek en Duurzaamheid

De organisatie streeft ernaar om, geïnspireerd door voorbeeldprojecten zoals Poundbury in het Verenigd Koninkrijk en Le Plessis-Robinson in Frankrijk, te laten zien dat nieuwe ontwikkelingen en herwaarderingen van stedelijke gebieden op een harmonieuze manier kunnen samengaan met het bestaande stadsbeeld en de geschiedenis.

Educatie en Traditie

Educatie krijgt bijzondere aandacht binnen deze organisatie. Door middel van organizatie van ateliers, lessen en studiebezoeken wil La Table Ronde de l'Architecture zowel professionals als het brede publiek kennis laten maken met de principes van traditioneel en duurzaam ontwerpen en bouwen. De jaarlijkse Summer School is hier een duidelijk voorbeeld van.

Deskundig Advies

La Table Ronde de l'Architecture is ook beschikbaar om advies te verlenen op het gebied van architectuur, bouw en urbanisme. Met de achtergrond en expertise van haar leden kan de vereniging waardevolle inzichten en richtlijnen bieden voor projecten die zowel innovatief als respectvol zijn voor het verleden.

Verbinding met INTBAU

De vereniging is de Belgische afdeling van de International Network for Traditional Building, Architecture & Urbanism (INTBAU). Dit wereldwijd netwerk deelt een gemeenschappelijk doel: de promotie van traditionele bouwmethoden, lokale ambachten en duurzame ontwikkeling in architectuur. Als onderdeel van dit netwerk wisselt La Table Ronde de l'Architecture kennis uit op internationaal niveau en draagt het bij aan het wereldwijde debat over de toekomst van architectuur en stedenbouw.

Activiteiten en Evenementen

De vereniging zet zich niet alleen in voor advies en educatie maar organiseert ook evenementen waarbij belangstellenden kunnen leren over en participeren in de ambacht van de architectuur. De activiteiten variëren van workshops waar ambachten in praktijk worden gebracht tot lezingen die de discussie over stedenbouwkundige kwesties aanzwengelen.

Locatie en Contact

De Ronde Tafel voor Architectuur bevindt zich op Sint-Annarei 13 in 8000 Brugge. Voor wie interesse heeft in de diensten van de vereniging of wil deelnemen aan een van de vele activiteiten kan contact opnemen via de gegeven adresgegevens voor meer informatie.


La Table Ronde de l'Architecture speelt een belangrijke rol in het verbinden van historisch bewustzijn met moderne architectuur. Deze combinatie kenmerkt de ambitie van de vereniging om met respect voor verleden en toekomst een schone en duurzame omgeving te creëren.

Meer info over Uniek Architectuur Platform in Brugge Ontmaskerd! op www.latablerondearchitecture.com.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!