Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ervaar het Erfgoed van Brugge: Levend Archief Brugge! #archieftour #Brugge

Meer in Brugge

Het Levend Archief Brugge, gevestigd in het hart van de historische stad, vormt een essentieel onderdeel van het culturele erfgoed van de stad Brugge. Met een actieve vriendenkring en een sterke vrijwilligerswerking wil het Archief zijn rijke verzameling documenten en gegevens toegankelijk maken voor een breder publiek en zo de banden tussen het verleden en het heden versterken.

Vriendenkring van het Stadsarchief

De vereniging achter het Levend Archief Brugge, ook bekend als de vriendenkring van het Brugse Stadsarchief, heeft als primaire doelstelling om de naamsbekendheid van het Stadsarchief te vergroten. Het belang van dit initiatief kan niet onderschat worden, gezien het een centrale rol speelt in het bewaren en promoten van Brugges verleden.

Activiteiten en Evenementen

Het Archief organiseert een reeks activiteiten om de interesse in het lokale erfgoed te bevorderen. Hieronder vallen:

  • Driemaandelijkse Nieuwsbrief: Met 'Archiefleven' blijven geïnteresseerden op de hoogte van de laatste ontdekkingen, projecten en gebeurtenissen gerelateerd aan het Archief.
  • Voordrachten en Causerieën: Door middel van lezingen en kleinschalige bijeenkomsten kan men meer leren over specifieke onderwerpen aangaande de Brugse geschiedenis en archivering.
  • Archiefuitstappen: De vereniging organiseert ook excursies die vaak een praktische of onderzoeksgerichte insteek hebben, waarbij leden achter de schermen van andere archieven of erfgoedinstellingen kunnen kijken.
  • Vormingsavonden: Deze avonden zijn bedoeld voor educatie en het delen van expertise met betrekking tot archiefwerk en historisch onderzoek.

Vrijwilligerswerking

Een belangrijk aspect van het Levend Archief Brugge is de inzet van vrijwilligers. Zij dragen niet alleen bij aan de toegankelijkheid van de archieven voor een breder publiek door hun werkzaamheden maar zijn ook onmisbaar voor het realiseren van diverse projecten.

Historisch Huizenonderzoek

Een speerpunt binnen de werking van de vrijwilligers is het historisch huizenonderzoek. Dit project heeft als doel om de geschiedenis van individuele gebouwen in Brugge uit te pluizen, wat zowel voor de huidige bewoners als voor historici en geïnteresseerde burgers waardevolle informatie oplevert.

Archiefbezoek en Contact

Het Levend Archief moedigt iedereen aan om het Stadsarchief te bezoeken. Of men nu een professionele onderzoeker is, een lokale geschiedenisliefhebber of gewoon nieuwsgierig, het Stadsarchief is toegankelijk voor het publiek.

Adres: Burg 11a, 8000 - Brugge

Contact: Iedereen die gebruik wil maken van de bronnen, of iemand die simpelweg meer te weten wil komen over de werking van het Levend Archief, kan contact opnemen voor meer informatie. Ook is de vriendenkring altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun bijdrage willen leveren aan dit boeiende erfgoedproject.

Het Levend Archief Brugge vertegenwoordigt een dynamische fusie tussen de historische schatten van de stad en de moderne inspanningen om deze te bewaren en uit te dragen. Het is een plaats waar het verleden spreekt, waar de verhalen van oude stenen tot leven komen, en waar iedereen die een passie heeft voor geschiedenis samen kan komen om te leren en te ontdekken.

Meer info over Ervaar het Erfgoed van Brugge: Levend Archief Brugge! #archieftour #Brugge op www.brugge.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!