Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Schatten van O.L.V.-kerk: Kunst & Historie in Brugge

Meer in Brugge

Inleiding

De O.L.V.-kerk Museum in Brugge is niet alleen een religieus icoon maar ook een schat van cultureel erfgoed dat reizigers van over de hele wereld aantrekt. Majestueus rijst de torenspits op, waardoor het samen met het Belfort en de Sint-Salvatorskathedraal de beroemde skyline van Brugge bepaalt.

Architectuur en Geschiedenis

De Torenspits

Met een hoogte van 115,5 meter siert de torenspits van de O.L.V.-kerk de Brugse hemellijn als de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld. De architectuur van de kerk is een schitterend voorbeeld van baksteengotiek en door de eeuwen heen heeft de kerk vele herstelwerkzaamheden ondergaan. De kerk, met zijn indrukwekkende toren, is een stille getuige van de bloei van de stad in de Middeleeuwen toen Brugge een centrum van handel en kunst was.

Het Interieur

Binnenin de kerk openbaart zich een wereld vol kunstschatten. Na vele fasen van restauratie schittert het interieur in alle pracht en praal. Elk hoekje en kunstwerk vertelt een verhaal van devotie, kunstzinnigheid en historisch belang.

Michelangelo's Madonna met kind

Een van de meest prijzende werken binnen de kerk is ongetwijfeld de marmeren Madonna met kind van Michelangelo. Dit kunstwerk is een zeldzaamheid buiten Italië, en het bijzondere verhaal van hoe het in Brugge terechtkwam draagt bij aan zijn fascinatie. Bedoeld voor het Piccolomini-altaar in Siena, kwam het in het bezit van een in Italië gevestigde Brugse handelaarsfamilie en reisde het naar Brugge waar het nu is te bewonderen.

Praalgraven en Passiedrieluik

In het hoogkoor treft men de praalgraven van Karel de Stoute en Maria van Bourgondië, naast het bedrukwekkende Passiedrieluik van Bernard van Orley, hofschilder van Margaretha van Oostenrijk. Deze kunstwerken benadrukken de historische en kunstzinnige rijkdom van de kerk.

Connectie met het Gruuthusepaleis

Een bijzonder aspect van de O.L.V.-kerk is de historische verbinding met het nabijgelegen Gruuthusepaleis via de bidkapel. Deze unieke samenhang tussen kerk en paleis geeft een inzicht in de gelaagdheid van de Brugse samenleving en de verwevenheid van het religieuze en wereldlijke leven.

Bezoekersinformatie

De O.L.V.-kerk Museum bevindt zich aan de Mariastraat in het hart van Brugge en is toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de architectonische pracht en de talrijke kunstschatten die het huis herbergt. Het is een aanrader voor eenieder met interesse in kunst, geschiedenis en architectuur.

Adres

Mariastraat, 8000 - Brugge

Voor de actuele openingstijden en toegangstarieven is het aanbevolen om de website van het museum te bezoeken of contact op te nemen met het museum voor de meest recente informatie.

Conclusie

De O.L.V.-kerk Museum is een onmisbare halte op de culturele kaart van België. Of men nu aankomt om te bidden, te bewonderen of te leren, de O.L.V.-kerk biedt een unieke blik op de rijke historie van Brugge en haar ongeëvenaarde bijdrage aan wereldkunst en architectuur.

Meer info over Schatten van O.L.V.-kerk: Kunst & Historie in Brugge op www.museabrugge.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!