Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Duik in het dagelijkse leven van Bruggelingen bij het Volkskundemuseum

Meer in Brugge

Een reis terug in de tijd naar het dagelijkse leven van de Bruggelingen.

Inleiding

Het Volkskundemuseum gelegen in het pittoreske Brugge, is een waar pareltje voor zowel geschiedenisfanaten als nieuwsgierige bezoekers die een authentieke duik wensen te nemen in het vroegere dagelijkse leven. Dit unieke museum aan de Balstraat biedt een gevarieerd kijkje in de leefwijze van de lokale bevolking rondom de periode van 100 jaar geleden.

Een Historisch Pand

Het museum is gevestigd in een reeks schilderachtige, gerestaureerde 17de-eeuwse eenkamerwoningen, typisch voor het stadsbeeld van Brugge. Bezoekers kunnen door de verschillende vertrekken dwalen en de ambiance van weleer voelen, geaccentueerd door de authentieke inrichting en gebruiksvoorwerpen van toen.

Authentieke Kijk op het Verleden

De diverse kamers van het Volkskundemuseum zijn minutieus ingericht, elk met hun eigen thema:

  • De Klas: Ervaar hoe onderwijs een eeuw geleden plaatsvond, met houten schoolbanken en een krijtbord.
  • Hoedenmakerij: Ontdek het traditionele ambacht van de hoedenmaker, een beroep dat tegenwoordig zeldzaam is geworden.
  • Apotheek: Bewonder het antiquair interieur van een ouderwetse apotheek met haar geneeskrachtige kruiden en preparaten.
  • Suikerbakkerij: Proef, bijna letterlijk, de zoete nostalgie van deze ambachtelijke zoetwarenzaak.
  • Kruidenier: Stap binnen in een buurtwinkel uit het begin van de 20e eeuw, compleet met oude weegschalen en blikken.

Interactieve Tentoonstelling

Op de bovenverdieping bevindt zich de tentoonstelling 'Kinderen van toen, senioren van nu'. Deze interactieve beleving nodigt de bezoeker uit om zelf te ervaren hoe kinderen hun dagelijkse leven leidden in de jaren '30 tot '60. Door slimme integratie van spel en informatie wordt jong en oud meegezogen in deze bijzondere historie.

Ontspannen in een Historische Sfeer

Herberg De Zwarte Kat

Om even te verpozen na of tijdens de rondleiding is er herberg De Zwarte Kat. In deze gezellige nagebouwde kroeg kunnen bezoekers genieten van een drankje in de stijl van weleer.

De Tuin en Volks- en Kinderspelen

Niet alleen binnen, maar ook buiten biedt het museum vermaak. In de tuin kunnen bezoekers op het terras genieten van de rust en zich tevens vermaken met oude volks- en kinderspelen.

Ontmoet de Mascotte

Met een beetje mazzel kunnen gasten Aristide, de levende zwarte kat en tevens mascotte van het museum, tegenkomen. Deze vrolijke viervoeter voegt ongetwijfeld een extra dimensie toe aan de authentieke sfeer.

Een Culturele Belevenis

Het Volkskundemuseum in Brugge is een culturele uitstap die bezoekers meeneemt naar een belangrijke maar vaak vergeten periode in de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Het biedt een unieke kijk op de eenvoudige, alledaagse aspecten van het leven van weleer, en is daarmee een onmisbare attractie voor iemand die een diepere connectie zoekt met de historie en cultuur van Brugge.

Adres:
Volkskundemuseum
Balstraat 43, 8000 Brugge

Een bezoek aan het Volkskundemuseum is een boeiende activiteit voor alle leeftijden en biedt voor ieder wat wils. Of u nu een geschiedenisliefhebber bent, geïnteresseerd in volkscultuur, of gewoon op zoek naar een unieke ervaring, dit museum zal u zeker niet teleurstellen.

Meer info over Duik in het dagelijkse leven van Bruggelingen bij het Volkskundemuseum op www.museabrugge.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!