Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Romeins Antwerpen met Vereniging AVRA

Meer in Deurne

De Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie, vaak kortweg aangeduid als AVRA, is een organisatie die zich inzet voor de exploratie en conservatie van archeologische vondsten, vooral uit de Romeinse tijd, in de regio rond Antwerpen. Met een breed scala aan activiteiten als lezingen, studiereizen en publicaties, speelt de vereniging een cruciale rol in het informeren en betrekken van het publiek bij archeologisch erfgoed.

Onderzoek en Conservatie

Bestudering van Collecties

AVRA bezit een indrukwekkende verzameling artefacten die verkregen zijn door eigen opgravingen. Deze collectie wordt met de grootst mogelijke zorg beheerd en bestudeerd in de depots en werkplaatsen gevestigd in Kontich en Wijnegem. Restauratie en conservatie zijn essentiële stappen in het proces, om ervoor te zorgen dat de historische waarde van deze voorwerpen bewaard blijft voor toekomstige generaties.

Tentoonstellingen

Een selectie van de meest bijzondere vondsten vindt de weg naar het publiek via tentoonstellingen. Deze worden georganiseerd in lokale instellingen zoals het gemeentehuis van Wijnegem en het Museum voor Heem- en Oudheidkunde in Kontich. Het geeft bezoekers de kans om een glimp op te vangen van het verleden en meer te leren over de lokale geschiedenis en archeologie.

Educatie en Evenementen

Lezingen en Studiedagen

Elke maand, van februari tot juni en van september tot december, organiseert AVRA lezingen over een reeks actuele archeologische vraagstukken. Deze events zijn gericht op het delen van recente bevindingen en inzichten, en er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen onderwerpen gerelateerd aan zowel lokale archeologie in Vlaanderen als internationale projecten.

Publicaties

Kennisdeling vindt ook plaats via publicaties. Jaarlijks wordt in het AVRA-Bulletin verslag gedaan van de voortgang van onderzoek en recente ontdekkingen. Dit bulletin vormt een rijke bron van informatie voor zowel liefhebbers als professionele archeologen.

Reizen en Excursies

AVRA hecht veel waarde aan praktijkervaring en organiseert daarom bezoeken aan archeologische sites, musea en tentoonstellingen. Deskundige gidsen begeleiden deze reizen, vaak tot ver buiten de landsgrenzen, waardoor de leden een dieper inzicht krijgen in de geschiedenis en methodologie van de archeologie.

Lidmaatschap en Deelname

Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij de AVRA om op de hoogte te blijven van activiteiten, deel te nemen aan evenementen en bij te dragen aan de missie van de vereniging. Door lid te worden, ondersteunt men het werk van AVRA en draagt men bij aan het behoud van cultureel erfgoed.

Contactgegevens

Wie geïnteresseerd is in de Romeinse archeologie van Antwerpen en omstreken, of wie meer wil weten over de activiteiten van AVRA, kan contact opnemen via:

  • Adres: Frans van Heymbeecklaan 43, 2100 Deurne, België
  • Contactwijze: Geïnteresseerden kunnen zich waarschijnlijk via e-mail of telefonisch aanmelden voor lidmaatschap of informatie inwinnen over komende activiteiten en evenementen.

Als je meer wilt ontdekken over het rijke Romeinse verleden van Antwerpen en deel wilt uitmaken van een gemeenschap die zich inzet voor het behoud en bestuderen van deze geschiedenis, is de Antwerpse Vereniging voor Romeinse Archeologie een uitgelezen startpunt.

Meer info over Ontdek Romeins Antwerpen met Vereniging AVRA op www.avra.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!