Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek het Verborgen Erfgoed van Deurne

Meer in Deurne

Lokaal Cultuurbeleid Deurne heeft een waardevol initiatief ontwikkeld onder de naam 'Schatten van Deurne'. De focus ligt op het in beeld brengen en het delen van het lokale erfgoed om zowel toeristen als de lokale bevolking te informeren en betrekken bij de historische en culturele rijkdom die Deurne te bieden heeft.

Achtergrond

Plaats in de lokale gemeenschap

Deurne is een district van de stad Antwerpen en heeft een eigen dynamiek als het aankomt op cultuur en erfgoed. Door de jaren heen heeft Deurne verschillende ontwikkelingen doorgemaakt, die hebben bijgedragen aan een rijk en divers cultureel erfgoed.

Doel van 'Schatten van Deurne'

Met 'Schatten van Deurne' wil de lokale overheid de bekendheid van het Deurnese erfgoed vergroten. Het platform is vooral digitaal geörienteerd en streeft ernaar ervoor te zorgen dat waardevolle informatie niet verloren gaat, maar juist toegankelijker wordt voor een breder publiek. Dit omvat niet alleen fysieke objecten en monumenten, maar ook verhalen en tradities die uniek zijn voor de regio Deurne.

'Schatten van Deurne' als platform

Digitaal platform

De basis van 'Schatten van Deurne' is het digitale platform waarop informatie wordt gedeeld. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor achtergrondinformatie, verhalen, oude foto's en gedetailleerde beschrijvingen van het erfgoed in Deurne.

Website en sociale media

Het platform maakt waarschijnlijk gebruik van een website en socialmediakanalen om betrokkenheid en interactie te stimuleren. Dit kan bestaan uit het delen van bijzondere vondsten, oproepen om zelf bij te dragen aan de informatievoorziening en het aankondigen van evenementen of tentoonstellingen die te maken hebben met erfgoed in Deurne.

Bewustwording en educatie

Een belangrijke missie is het bevorderen van de bewustwording rond het lokale erfgoed. Door middel van het platform wordt getracht educatieve content te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van lespakketten voor scholen of thematische wandelingen die de geschiedenis van Deurne tot leven brengen.

Behoud van cultureel erfgoed

In samenwerking met lokale archieven, musea en erfgoedorganisaties werkt 'Schatten van Deurne' ook actief aan het behoud van cultureel erfgoed. Dit betekent dat er zorg gedragen wordt voor zowel fysieke objecten als immaterieel cultureel erfgoed, zoals verhalen en gebruiken die typerend zijn voor het gebied.

Belangrijke erfgoedsites en -objecten in Deurne

Rivierenhof

Een van de kroonjuwelen van de regio is het Rivierenhof, een uitgestrekt park dat vele mogelijkheden biedt voor zowel recreatie als educatie. Het Rivierenhof is rijk aan verhalen en geschiedenis, die via 'Schatten van Deurne' toegankelijk worden gemaakt voor een breder publiek.

Sterckshof

Het Sterckshof is een andere belangrijke erfgoedsite in Deurne. Het gaat om een kasteel met een lange geschiedenis dat nu dient als de locatie voor het Zilvermuseum. Op het platform 'Schatten van Deurne' kan men informatie vinden over de rol van het Sterckshof in de lokale geschiedenis en de daar plaatsvindende evenementen.

Schatten van Deurne in de toekomst

Plannen en visie

Het platform is waarschijnlijk een dynamisch project dat voortdurend evolueert. Plannen voor de toekomst kunnen de uitbreiding van de digitale collectie, het organiseren van meer culturele evenementen en het inrichten van tentoonstellingen met lokale erfgoeditems omvatten.

Samenwerking en betrokkenheid

De 'Schatten van Deurne' kunnen niet zonder de betrokkenheid van de lokale gemeenschap en de samenwerking met diverse organisaties. Het is denkbaar dat er in de toekomst nog meer samengewerkt zal worden met scholen, vrijwilligers en culturele instellingen om het platform verder uit te bouwen.

Conclusie

'Schatten van Deurne' is een waardevol initiatief naar conservatie, educatie en het vieren van lokaal cultureel erfgoed. Door erfgoed digitaal toegankelijk te maken, moedigt de lokale overheid van Deurne participatie en bewustwording aan, en zorgt ervoor dat de historische rijkdom van Deurne gewaardeerd en behouden blijft voor toekomstige generaties.

Meer info over Ontdek het Verborgen Erfgoed van Deurne op www.schattenvandeurne.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!