Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Circusplaneet: Cultuurfenomeen in het Hart van Gent

Meer in Gent

Welkom bij Circusplaneet, een uniek project in Gent dat cultuureducatie bevordert door middel van circuskunst. Hier, in de schaduw van een voormalige kerk, vinden jong en oud een toevluchtsoord waar ze niet alleen circustrucs leren, maar ook belangrijke vaardigheden zoals samenwerking en gelijkwaardigheid.

Geschiedenis en Transformatie

Circusplaneet heeft sinds 2015 zijn intrek genomen in de voormalige kerk van de wijk Malem, een besluit dat een nieuwe draai gaf aan de rijke circusgeschiedenis van de stad Gent. Deze plek, ooit een spiritueel centrum, is nu getransformeerd tot een culturele hub met een sterke focus op gemeenschapsontwikkeling en creatieve expressie.

Missie en Visie van Circusplaneet

De essentie van Circusplaneet is terug te vinden in haar missie om sociaal-culturele participatie en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren door middel van circus. Het is een plek waar het individu deel wordt van een groter geheel, waar jong en oud samen de rijke wereld van het circus kunnen verkennen.

Educatie en Ontwikkeling

De basisprincipes van Circusplaneet omvatten niet enkel het aanleren van kunsten in de circusarena. De organisatie streeft ernaar om door middel van circus lessen te geven in samenwerken en het vieren van ieders uniciteit. Daarin schuilt een krachtige boodschap van inclusiviteit en respect voor diversiteit.

Community Circus: Meer dan Kunstjes

Met de transformatie naar een community circus, creëert Circusplaneet een ruimte waar de buurtbewoners elkaar ontmoeten en nieuwe vormen van dialoog aangaan. Het is een uitnodigend platform dat actief aanzet tot participatie en co-creatie.

Faciliteiten en Activiteiten

De Foyer: Het Open Hart

Een belangrijk element in het ontwerp van het vernieuwde community circus is de realisatie van een foyer. Deze ruimte functioneert als een open huis voor de buurt, een gastvrije plek die mensen uit alle lagen van de samenleving samenbrengt.

De Circuszaal: Het Kloppend Creatief Centrum

De circuszaal van Circusplaneet is uitgerust met alle faciliteiten die nodig zijn om een volwaardige circuservaring te bieden. Hier kunnen amateurs en professionals trainen, experimenteren en nieuwe voorstellingen creëren, allemaal ondersteund door de nodige technische infrastructuur.

Steun en Toekomst

De metamorfose naar een community circus werd mede mogelijk gemaakt door substantiële steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Europese Unie. Dankzij deze financiële injecties kan Circusplaneet haar droom voortzetten en uitbreiden, niet alleen binnen de muren van de voormalige kerk, maar ook ver daarbuiten.

Circusplaneet in de Gentse Gemeenschap

Circusplaneet is meer dan een plek; het is een beweging die inspireert en mensen in hun kracht zet. Het is een symbool van de levendige cultuur die Gent zo kenmerkt en een speerpunt voor sociale cohesie in een stad die altijd in beweging is.

Als je in Gent bent, of van plan bent de stad te bezoeken, zorg dan dat je Circusplaneet op je lijst van must-see culturele ervaringen zet. Of je nu jong of oud bent, een liefhebber van circus of nieuwsgierig naar gemeenschapskunst, Circusplaneet heet je welkom om deel uit te maken van hun levendige en kleurrijke wereld.

Meer info over Ontdek Circusplaneet: Cultuurfenomeen in het Hart van Gent op www.circusplaneet.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!