Audiogids.be wordt Narra.tours!

Ontdek de Natuur in De Wereld van Kina: het Huis

Meer in Gent

Inleiding

De Wereld van Kina: het Huis is een inspirerende bestemming voor een culturele en educatieve uitstap in hartje Gent. Zowel voor kinderen als jongeren biedt het museum een intrigerende kijk op de natuur en haar vele wonderen. De oorspronkelijke collectie van conservator Leo Michel Thiery staat hier centraal en is exponentieel gegroeid tot iets veel grootschaligers.

Historische Achtergrond

De Collectie van Leo Michel Thiery

Het zaadje voor De Wereld van Kina werd geplant door Leo Michel Thiery, wiens passie voor de natuurhistorie aan de basis lag van de indrukwekkende verzameling die tegenwoordig in het museum te zien is. Zijn erfenis vormt de pijler van het museum en blijft een inspiratiebron voor jonge explorateurs.

Gehuisvest in een Historisch Pand

Met zijn locatie in een zijvleugel van de historische Sint-Pietersabdij biedt De Wereld van Kina: het Huis niet enkel een educatieve ervaring, maar ook een onderdompeling in een stukje Gentse geschiedenis. Het kader van het museum is dan ook net zo boeiend als de collecties die het herbergt.

Collectie en Tentoonstellingen

Een Spannend Avonturenboek

De collectie van De Wereld van Kina: het Huis wordt vaak vergeleken met een spannend avonturenboek waarin bezoekers maar al te graag verder willen lezen. Het is een plaats waar nieuwsgierigheid wordt beloond en waar achter elke hoek iets nieuws te ontdekken valt.

Mineralen en Fossielen

Een divers assortiment aan schitterende mineralen en verbazingwekkende fossielen vertellen de bezoeker over de aarde, haar geschiedenis en de ontwikkeling van het leven op onze planeet.

Insecten en Schelpen

Kijk ogen uit bij het zien van de uitgebreide selectie aan insecten en schelpen, doorleef de complexiteit van deze kleine, maar betoverende onderdelen van onze natuur.

Vogels en Meer

Voor vogelliefhebbers en andere dierenvrienden presenteert De Wereld van Kina: het Huis een breed gamma aan soorten, tentoongesteld in een setting die hun natuurlijke habitat zo goed mogelijk weerspiegelt.

Educatie en Activiteiten

De Wereld van Kina: het Huis is niet zomaar een museum, het is ook een educatief centrum waar jongeren kunnen leren over de natuurlijke wereld. Met speciale rondleidingen, workshops, en hands-on activiteiten is dit de ideale plek voor schooluitstapjes of educatieve dagtrips.

De Wereld van Kina: de Tuin

Een Tweede Locatie vol Natuur

Naast het Huis heeft De Wereld van Kina een tweede vestiging: De Wereld van Kina: de Tuin, gelegen aan Berouw 55 in Gent. Deze locatie biedt een andere, maar even rijke ervaring met nadruk op de botanische aspecten van de natuur.

Bezoekersinformatie

Adres en Bereikbaarheid

  • De Wereld van Kina: het Huis
    • Adres: Sint-Pietersplein 14, 9000 Gent
    • Hoe bereiken: Gelegen nabij het stadscentrum, is De Wereld van Kina makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de fiets.

Openingstijden en Toegangsprijzen

Voor gedetailleerde informatie over openingstijden en toegangsprijzen is het aan te raden de officiële website te raadplegen of contact op te nemen met het museum.

Het bezoek aan De Wereld van Kina: het Huis biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud. Het is een plek die de natuurlijke nieuwsgierigheid stimuleert en bezoekers aanmoedigt om de schoonheid en complexiteit van onze wereld te verkennen.

Meer info over Ontdek de Natuur in De Wereld van Kina: het Huis op www.dewereldvankina.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!