Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Gent's Industrie Verleden in Museum!

Meer in Gent

Het Industriemuseum van Gent is een unieke plek die de industriële geschiedenis niet alleen tastbaar, maar ook levendig maakt.

De Historische Locatie

Minnemeers 10: Van Katoenfabriek tot Museum

In een indrukwekkend fabrieksgebouw, op een steenworp afstand van de Vrijdagmarkt, bevindt zich het Industriemuseum. Van buitenaf ademt het gebouw al de sfeer uit van de industriële revolutie; een periode waarin Gent zich ontwikkelde tot een van de belangrijkste industriesteden in België. De voormalige katoenfabriek draagt nog steeds de geur van machineolie en neemt de bezoeker mee terug in de tijd.

Het Museumbezoek

Verhalen en Collecties

Bij binnenkomst in het Industriemuseum word je meegevoerd langs de vele verhalen die het gebouw herbergt. Verschillende generaties van ondernemers tot arbeiders vertellen er het universele verhaal over de wisselwerking tussen mens en machine.

Prikkeling van de Nieuwsgierigheid

De collectie is divers en van hoge kwaliteit, met stukken die van internationale waarde zijn. Sprekende beelden, historische filmpjes, en merkwaardige objecten zijn overzichtelijk gepresenteerd en doen het verleden herleven. Een van de hoogtepunten is de kolossale stoommachine, maar ook de verhalen van mensen die dichtbij de machines leefden, zoals de beluikbewoners, komen aan bod.

Interactieve Beleving

Het museum staat niet stil bij enkel het etaleren van voorwerpen, maar nodigt uit tot interactie. Met rondleidingen die aansluiten op de vragen van de bezoekers, workshops waar men zelf aan de slag kan, en het demonstreren van machines, is het museum een dynamische plek. De levendige exposities en museumspelen zorgen ervoor dat ook jongeren zich kunnen verbinden met het industriële verleden.

Leren en Doen

Het Industriemuseum biedt ook ruimte voor educatie en experiment in de Tinker Studio. Hier kunnen bezoekers op een speelse manier leren over wetenschap en techniek. Voor wie zelf creatief aan de slag wil gaan, zijn er mogelijkheden in het textiel- of drukatelier, soms onder begeleiding van vakspecialisten.

Panoramisch Uitzicht

Een bijzondere toevoeging aan het bezoek is het uitzicht dat het museum biedt. Vanaf het museum heb je een prachtig panorama over de historische binnenstad en de karakteristieke 19e-eeuwse industriegordel van Gent.

Praktische Informatie

Het Industriemuseum is toegankelijk voor jong en oud en biedt naast de traditionele museumfunctie, een brede waaier aan activiteiten en workshops. Voor wie Gent en zijn industriële verleden wil verkennen, biedt het Industriemuseum een diepgaande en interactieve ervaring. Bezoekers zijn welkom op het adres Minnemeers 10, 9000 in Gent. Het museum ligt op korte loopafstand van andere bezienswaardigheden in de stad en is daarmee een ideale toevoeging op de culturele route door Gent.

Meer info over Ontdek Gent's Industrie Verleden in Museum! op www.industriemuseum.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!