Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de Verborgen Wereld van Oude Technieken bij MOT

Meer in Grimbergen

Het MOT, gelegen op een idyllische plek in Grimbergen, vormt een uniek kader waar geschiedenis en techniek hand in hand gaan. Dit museum, gehuisvest in de historische Tommenmolen, neemt je mee op een avontuurlijke reis doorheen de tijd waar de focus ligt op de ontwikkeling en het gebruik van technieken van weleer.

Ontdekking van de Oude Technieken

Handwerktuigen en Machines

De kerncollectie van het MOT bestaat uit een breed scala van handgereedschappen en machines. Er wordt duidelijk en gestructureerd uitgelegd hoe deze werktuigen gebruikt werden in verschillende ambachten en industrieën, van landbouw tot textielproductie.

Water- en Windkracht

Het MOT heeft niet alleen een prachtige collectie objecten, maar brengt ook technologie tot leven. Zo kan je de kracht van water en wind zelf ervaren bij de twee watermolens en de rosmolen die onderdeel zijn van het museum. Bezoekers krijgen hier een authentieke inkijk in hoe de natuurkrachten werden getemd om arbeid te verrichten.

Techniek in het Dagelijkse Leven

Interactieve tentoonstellingen laten bezoekers stap voor stap zien hoe alledaagse producten en diensten tot stand kwamen. Van de boterham die we dagelijks eten tot verbazingwekkende technische snufjes in traditionele huishoudens, biedt het MOT opmerkelijke inzichten over het historische huishouden en veel meer.

Educatieve Demonstraties en Workshops

Opererende Technieken

Gedurende het zomerseizoen kun je op bepaalde zaterdagen gratis demonstraties bijwonen. Ambachtslieden tonen dan de kunst van het graan malen of de finesse van het smeedwerk.

Spelenderwijs Leren

Het museum blinkt uit in technische kennis en deelt dit niet alleen via exposities maar ook door het aanbieden van diverse activiteiten en workshops. Kinderen kunnen in dit 'beleef-museum' zelf ervaren hoe het is om ambachtsman te zijn. Ze bakken hun eigen brood of ze wassen kleding met behulp van zeep en wasbord.

Technische Historie en Wetenschappelijke Dienst

Databanken en Onderzoek

Bezoekers die meer willen leren over een specifieke techniek, werktuig of beroep, kunnen terecht bij de wetenschappelijke dienst van het MOT. De medewerkers helpen graag met onderzoek of het vinden van relevante informatie. Het museum is dan ook een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in technische geschiedenis.

Praktische Informatie

Adres:

Museum voor de Oudere Technieken
Tommenmolenstraat 18
1850 Grimbergen

Breng een bezoek aan dit fascinerende museum en laat je onderdompelen in de wereld waarin technieken die we nu als vanzelfsprekend beschouwen, destijds ware kunstvormen waren. Of je nu liefhebber bent van geschiedenis, techniek of simpelweg op zoek bent naar een unieke belevenis, je vindt gegarandeerd iets nieuws en inspirerend in het MOT.

Meer info over Ontdek de Verborgen Wereld van Oude Technieken bij MOT op www.mot.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!