Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Halle

Halle is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, bekend om zijn historisch centrum, de jaarlijkse Mariaprocessie en uiteraard het prachtige Hallerbos dat vooral in de lente een toeristische trekpleister is door de magische blauwe boshyacinten. Maar er is meer dan natuur alleen, Halle heeft ook enkele interessante musea die de lokale cultuur en geschiedenis weerspiegelen.

Musea in Halle

Den AST - Stadsarchief en Streekmuseum

Het culturele hart van de stad kan je vinden in Den AST, een museum en archief dat gehuisvest is in een oude mouterij. Het museum vertelt de regionale geschiedenis aan de hand van archeologische voorwerpen, oude documenten en kunstvoorwerpen. Hier maak je ook kennis met de sociale, economische en religieuze geschiedenis van Halle.

Vzw Servais

De vzw Servais is gewijd aan de beroemde cellist Adrien-François Servais die geboren is in Halle. In het museum kun je zijn leven en werk ontdekken, evenals de invloed die hij had op de muziekwereld. Het toont ook hoe de cello zich heeft ontwikkeld door de eeuwen heen.

Cultuur en Traditie

Halle is een stad die zijn culturele erfgoed met veel trots uitdraagt. Naast de musea speelt de Sint-Martinusbasiliek een centrale rol in de identiteit van de stad. De kerk herbergt de Zwarte Madonna, die volgens de legende miraculeuze krachten heeft en een belangrijk object is tijdens de jaarlijkse Mariaprocessie.

Evenementen

De Mariaprocessie is niet het enige evenement dat in Halle plaatsvindt. De stad organiseert ook het carnaval van Halle, een van de bekendste en kleurrijkste carnavalsfeesten in België, wat jaarlijks vele bezoekers trekt. Daarnaast zijn er markten, concerten, en festiviteiten die bijdragen aan de levendigheid van de stad.

Natuurschoon

Als laatste mag het Hallerbos niet onvermeld blijven. Dit bos is vooral bekend om haar betoverende paarse tapijt van wilde boshyacinten die in het voorjaar bloeien. Wandelaars en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland komen dan om dit natuurlijke fenomeen met eigen ogen te zien.

Halle biedt een mooie mix van cultuur, geschiedenis, en natuur waardoor het een ideale bestemming is voor daguitstappen of een weekendje weg. Met zijn rijke verleden en levendige heden vormt Halle een unieke plek in het hart van België.

Erfgoed in Halle

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!