Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de Schatten van Den AST - Stadsarchief Halle Online

Meer in Halle

Inleiding

Den AST, het stadsarchief van Halle, vormt een essentieel knooppunt voor iedereen die zich verdiept in de geschiedenis van deze stad. Met een focus op toegankelijkheid en laagdrempelige dienstverlening, opent dit archief zijn deuren voor zowel de amateur-historicus als de professionele onderzoeker.

Locatie en Bereikbaarheid

Adresgegevens

Den AST – Stadsarchief Halle Meiboom 16, 1500 Halle België

Het Stadsarchief: Een Bron van Kennis

Een Jonge Archiefdienst

Den AST staat bekend als een relatief jonge archiefinstelling, maar laat dat u niet misleiden: de rijkdom aan informatie die hier huisvest is van onschatbare waarde voor iedereen met een interesse in het lokale erfgoed.

Diensten voor Iedere Geïnteresseerde

Het stadsarchief heet alle geïnteresseerden welkom, van heemkundige kringen en genealogen tot studenten en lokale geschiedenisliefhebbers. Of u nu op zoek bent naar de geschiedenis van een plaats, familie, of evenement, de documenten en deskundige begeleiding van den AST kunnen de deur openen naar nieuwe ontdekkingen.

Collecties en Archiven

Het hart van den AST wordt gevormd door uitgebreide archieven die teruggaan tot het jaar 1796. Hier bevinden zich niet alleen de documenten gerelateerd aan het stadsbestuur van Halle maar ook een schat aan andere bronnen, zoals verenigingsarchieven en familiearchieven.

Digitale Toegankelijkheid

Archiefbank Halle

De archiefbank is een van de troeven van den AST, waar men via een online platform toegang krijgt tot een uitgebreide genealogische databank. Ontdek meer op www.archiefbankhalle.be, waar het verleden slechts enkele muisklikken verwijderd ligt.

Krantencollectie

Naast het rijke archiefmateriaal heeft den AST ook een indrukwekkende digitale krantencollectie. Op www.krantencollectie.be kunt u door digitale versies van historische en recente kranten bladeren, wat een onmisbare bron is voor lokaal historisch onderzoek en genealogie.

Slotwoord

Den AST nodigt iedereen uit die geïnteresseerd is in het rijke verleden van Halle om een kijkje te nemen in hun omvangrijke collectie, of dat nu persoonlijk of via hun digitale portalen is. Met de combinatie van persoonlijke assistentie en toegang tot online databases is dit stadsarchief werkelijk een brug tussen het verleden en de toekomst van lokale geschiedenisbeoefening.

Meer info over Ontdek de Schatten van Den AST - Stadsarchief Halle Online op www.denasthalle.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!