Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Lokale Geschiedenis en Cultuur in Den AST Halle

Meer in Halle

Den AST is niet zomaar een museum. Gelegen in het hart van Halle, huist dit streekmuseum in een historische mouterij die de tijden heeft doorstaan. Hier kun je niet alleen de geschiedenis inademen van een stad die al eeuwen meedraait, maar ook kennismaken met een breed spectrum aan culturele tradities en ambachten. Ontdek de Halse Madonna, het bruisende carnaval en de rijke biertraditie die de stad kenmerken.

Industrieel Erfgoed: De Mouterij

Een Uniek Kader

Bij binnenkomst in den AST word je direct gegrepen door de unieke sfeer van de oude mouterij. De industriële setting dient als de perfecte achtergrond om de bezoeker mee te nemen op een reis door de lokale geschiedenis.

De Halse Madonna: Koningin van het Museum

Acht Eeuwen Geschiedenis

De Halse Madonna is niet te missen. Als een ware diva heeft ze endel veel beleefd en is ze een kroongetuige van de Europese en Halse geschiedenis. Haar aanwezigheid in het museum vertelt het verhaal van de stad en haar inwoners gedurende acht eeuwen.

Van Mout tot Bier

De Geheimen van Mout

Een ander belangrijk aspect dat in Den AST belicht wordt, is de manier waarop bier gemaakt wordt, met specifieke aandacht voor mout. Het museum biedt inzicht in deze belangrijke grondstof en de historie van de bierbrouwkunst in Halle.

Een Collectie die Verder Kijkt

Halle en daarna...

Het museum mag dan de focus leggen op Halle, achter de schermen herbergt het een collectie die breder is dan de lokale grenzen. De verzameling biedt ook een blik op de archeologie van Zuidwest-Brabant en verbindt de lokale geschiedenis met een grotere regio.

Ambachten en Kunstambachten

Traditionele Vakmanschap

Halle is rijk aan ambachtelijke tradities. De exempels zoals mandenmakerij, kaasmakerij en het verhaal van Camille Colruyt - oprichter van de gelijknamige supermarktketen - worden in het museum gepresenteerd als onderdeel van deze erfgoedlijn.

Feesten en Tradities: Het Hart van een Gemeenschap

Sint-Veroonsmars tot Carnaval

Feesten en tradities vormen een essentieel onderdeel van de lokale gemeenschap. Sint-Veroonsmars en carnaval zijn evenementen die de stad doen leven. De bedevaart toont de devote kant van Halle, terwijl carnaval de mogelijkheid biedt om de meer uitbundige en speelse aard van de Halse inwoners te ervaren.

Muzikaal Erfgoed

François Servais: De Cellovirtuoos

François Servais, een bekende cellovirtuoos uit Halle, heeft ook zijn plek binnen den AST. Door zijn leven en werk te belichten, wordt een boeiend verhaal verteld over de rijke muzikale traditie van de stad.

Den AST - Streekmuseum Halle biedt bezoekers een veelzijdige ervaring waar het verleden en het huidige leven van de stad op unieke wijze samenkomen. Het museum is een schat aan informatie en cultuur, centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar op Meiboom 16 in 1500 Halle. Een bezoek aan dit sfeervolle museum is dan ook een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis en culturele tradities van deze bijzondere Belgische stad.

Meer info over Ontdek Lokale Geschiedenis en Cultuur in Den AST Halle op www.denasthalle.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!