Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

De Impact van EFAITH op Industrieel Erfgoed in Europa

Meer in Kortrijk

De Europese Federatie van verenigingen van industrieel en technisch erfgoed, kortweg EFAITH, is een overkoepelende Europese organisatie die zich richt op de samenwerking en coördinatie tussen lokale, regionale en thematische verenigingen die het industrieel erfgoed bestuderen, behouden en toegankelijk willen maken voor een breed publiek.

Over EFAITH

Doelstellingen

EFAITH functioneert als een netwerk van experties waar diverse verenigingen samenkomen om ervaringen uit te wisselen en gezamenlijke projecten te realiseren. De federatie focust zich specifiek op de meerwaarde die het behoud van industrieel erfgoed kan hebben voor de samenleving, educatie en lokale ontwikkeling.

Activiteiten en Projecten

EFAITH organiseert jaarlijks een internationaal contactweekend in een van de Europese landen. Tijdens dit weekend kunnen vertegenwoordigers van diverse organisaties netwerken, kennis delen, en samenwerkingen opzetten.

Binnen Europese projecten heeft EFAITH een belangrijke rol gespeeld, zoals in het project "Genius Loci", wat gefinancierd werd door het COSME-programma van de Europese Unie. Hierbij werd het 'Industriana' erfgoedlabel ontwikkeld, gekenmerkt door een QR-code die bezoekers toegang geeft tot informatie over het industriële erfgoed dat ze bezoeken.

Huidig is EFAITH betrokken bij het Erasmus+ project 'Hector', dat staat voor opleiding en ontwikkeling in de sector van industrieel erfgoedtoerisme. Door het opzetten van educatieve programma's voor professionals, beoogt het project kwalitatieve rondleidingen en presentations te bevorderen, om zodoende de beleving van industrieel erfgoed toeristisch te versterken.

Het Adres

Het kantoor van de EFAITH organisatie is gelegen in Kortrijk, op de Vredelaan 72, 8500. Hoewel dit de administratieve basis vormt, zijn de activiteiten van EFAITH gespreid over heel Europa, dankzij het netwerk van verenigingen waarmee zij samenwerken.

Belang voor België en Europa

België, met haar rijke industriële verleden, heeft veel te bieden op vlak van industrieel erfgoed. Organisaties zoals EFAITH spelen een cruciale rol in het levend houden van deze geschiedenis. Niet alleen behouden zij het verleden, maar gebruiken ze dit ook om toekomstige generaties te inspireren en bij te dragen aan educatieve en culturele ontwikkelingen binnen Europa.

Contact en Lidmaatschap

Organisaties en individuen met een interesse in industrieel erfgoed kunnen lid worden van de federation en profiteren van een Europees platform voor uitwisseling en projectontwikkeling. Meer informatie over het lidmaatschap, de projecten, en contactgegevens zijn te vinden op de website van EFAITH.

In de strijd voor behoud en bewustmaking van industrieel erfgoed is een organisatorische structuur als EFAITH onmisbaar binnen de culturele sector. Zij zijn de verbindende factor die ervoor zorgen dat industrieel erfgoed de aandacht krijgt die het verdient en dat de verhalen en lessen uit ons industrieel verleden niet verloren gaan.

Meer info over De Impact van EFAITH op Industrieel Erfgoed in Europa op www.industrialheritage.eu.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!