Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Duik in de Vlaamse Historie bij Kortrijk 1302

Meer in Kortrijk

Kortrijk, een stad met een rijk verleden, huisvest het intrigerende museum 'Kortrijk 1302', dat bezoekers meeneemt naar het hart van de Guldensporenslag. Deze beroemde veldslag, gevochten op 11 juli 1302, is een pivotale gebeurtenis in de Vlaamse en Belgische geschiedenis. Hier volgt een uitgebreide beschrijving van wat je kunt verwachten bij een bezoek aan dit dynamische museum.

Permanente Tentoonstelling in de Onze-Lieve-Vrouwekerk

De Guldensporenslag Beleven

De permanente tentoonstelling in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk is de perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers om zich te verdiepen in het verleden. Het verhaal van de Guldensporenslag, die een symbool is geworden voor de Vlaamse identiteit, wordt op een boeiende manier verteld.

Klank- en Lichtspel in de Gravenkapel

De Gravenkapel, gelegen in het hart van Kortrijk, dient als het podium voor een meeslepend klank- en lichtspel. Hier komen de gebeurtenissen die tot de Guldensporenslag hebben geleid tot leven. Dit betoverende spektakel maakt gebruik van projecties op de muren en het plafond, waardoor bezoekers zich in het middelpunt van de actie wanen.

Interactieve Tafel: Verken de Geschiedenis

De 12 meter lange interactieve tafel nodigt bezoekers uit om dieper te graven in de historie. Met behulp van touchscreens, luisterhoorns en virtual reality wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld. Vragen zoals "Hoe zag een goedendag eruit?" of "Lag het slagveld werkelijk vol gulden sporen?" krijgen hier een antwoord.

Absolute Topstuk: De Courtrai Chest

Het New College van Oxford

Het hoogtepunt van de museale opstelling is zonder twijfel de 'Courtrai Chest', een bruikleen van het New College van Oxford. Deze kist bevat één van de oudste voorstellingen van de Guldensporenslag en dateert van kort na de gebeurtenis zelf.

Een Uniek Stukje Geschiedenis

De Courtrai Chest is een niet te missen stuk voor wie geïnteresseerd is in de vroege visualisering van historische gebeurtenissen. De kist biedt een uniek perspectief op hoe men kort na 1302 terugkeek op deze belangrijke Vlaamse overwinning.

Bezoekersinformatie

Timing en Reservering

Bezoekers dienen rekening te houden met het feit dat de immersieve beleving om het half uur plaatsvindt en dat er maximaal 25 personen tegelijkertijd kunnen deelnemen. Reservering vooraf is dan ook verplicht.

Gratis Toegang met Verplichte Aanwezigheid

Een bezoek aan Kortrijk 1302 is gratis, maar het is essentieel om ten minste 10 minuten voor het aangegeven aanvangsuur aanwezig te zijn. De ervaring begint namelijk stipt op tijd, waardoor laatkomers de kans lopen om deze unieke tentoonstelling mis te lopen.

Praktische Details

  • Adres: Deken Zegerplein 1, 8500 Kortrijk
  • Toegang: Gratis, met verplichte reservering
  • Aanvang: Om het half uur, stipt beginnend
  • Bezoekerscapaciteit: Maximaal 25 personen per sessie

Voor geschiedenisenthousiastelingen, cultuurfanaten of mensen die gewoonweg op zoek zijn naar een fascinerende uitstap, biedt Kortrijk 1302 een onmisbare ervaring die diep in het hart van Vlaanderens rijke verleden duikt.

Meer info over Duik in de Vlaamse Historie bij Kortrijk 1302 op www.kortrijk1302.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!