Audiogids.be wordt Narra.tours!

Fietstochten Zuid-West-Vlaanderen: Tijdmachinereis!

Meer in Kortrijk

Terra Mobile in Kortrijk is een unieke organisatie die zich specialiseert in het organiseren van fietstochten door Zuid-West-Vlaanderen. Deze tochten zijn geen gewone uitstapjes, maar verhalende reizen door de tijd, waarbij streekvertellers je meenemen en de lokale geschiedenis tot leven wekken. Hier volgt een overzicht van enkele fascinerende verkenningstochten die Terra Mobile te bieden heeft.

'Tjolen door de Vlasvallei'

Het 'Texas van Vlaanderen'

De vlasnijverheid heeft een diepe impact gehad op de economische en sociale geschiedenis van de Leiestreek. De bijnaam 'Texas van Vlaanderen' illustreert de welvaart die het vlas met zich meebracht. Deze fietstocht neemt je mee langs velden en waterwegen die ooit centraal stonden in de verwerking van dit 'blauwe goud'. Erfgoedsites en verhalen van mensen die in de vlasindustrie werkten, brengen de geschiedenis tot leven. Je zult leren over de zware arbeid en de innovaties die de branche op hun kop zetten.

'Over Kleikoppen en pannendaken'

Een reis door de keramische geschiedenis

'Over Kleikoppen en pannendaken' is een fietsroute die je langs plekken leidt waar ooit de klei-industrie floreerde. Je maakt kennis met hoe de naam 'Pottelberg', van een gehucht in het Kortrijkse, een internationaal geregistreerd merk werd. Deze verkenningstocht duikt in de geschiedenis van de dakpannen- en bakstenenproductie, die tot op de dag van vandaag zichtbaar is in de regionale architectuur en bedrijvigheid.

'Het kanaal een lang en breed verhaal'

Ontdek de waterwegen

Deze tocht richt zich op de rijke geschiedenis van de waterwegen die van cruciaal belang waren voor de industriële ontwikkeling in de regio. Je verkent de omgeving van het kanaal dat Schelde met Leie verbindt en ontdekt hoe dit kanaal de regio heeft vormgegeven. Verhalen over transport, handel en het leven langs deze waterwegen geven een compleet beeld van het belang van dergelijke infrastructuur voor de lokale economie door de eeuwen heen.

'De Spierevallei'

Tussen Schelde en Spierekanaal

Terra Mobile neemt je mee naar de Spierevallei, daar waar het Spierekanaal meanderend zijn weg zoekt in het landschap richting Roubaix. Het is een tocht die geschikt is voor natuur- en industriële erfgoedliefhebbers, omdat het de sterke verbindingen tussen de streek en onze zuiderburen in Frankrijk belicht.

'Land van Streuvels'

In het teken van een literaire gigant

'Land van Streuvels' brengt je in de wereld van een van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers, Stijn Streuvels. Terwijl je door zijn geboorteregio fietst, leer je meer over zijn leven, werk en de omgeving die hem inspireerde. Het is een literaire tocht die naast het culturele ook oog heeft voor de natuurlijke schoonheid van deze streek.

Maatwerk voor diverse groepen

Naast deze vaste routes levert Terra Mobile ook maatwerk voor diverse groepen op aanvraag. Of het nu gaat om een schoolklas, een vereniging of een teambuilding, Terra Mobile kan de fietstocht aanpassen naar verschillende wensen, zodat elk bezoek aan de regio een unieke en persoonlijke ervaring wordt.

Praktische informatie

Adres: Dr. Snellaertstraat 15, 8500 Kortrijk

De fietstochten zijn ontworpen om bezoekers een dieper inzicht te geven in de rijke culturele en historische tapestry van Zuid-West-Vlaanderen. Daarnaast promoten ze lichamelijke activiteit en duurzame toerismepraktijken. Elk avontuur met Terra Mobile belooft niet alleen een leuke en gezonde dag in de buitenlucht, maar een onvergetelijke ervaring die zowel educatief als inspirerend is.

Meer info over Fietstochten Zuid-West-Vlaanderen: Tijdmachinereis! op www.terramobile.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!