Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek Maaseik's Verleden met 'Utersjank' Kring

Meer in Maaseik

Inleiding

Geschied- en Heemkundige Kring 'Utersjank' vervult een belangrijke rol in het behoud en promoten van de lokale geschiedenis en cultuur. Gevestigd in Maaseik, streeft deze vereniging ernaar om de interesse in de plaatselijke geschiedenis, familiekunde, volkskunde en heemkunde te vergroten.

Over Geschied- en Heemkundige Kring 'Utersjank'

Missie en Visie

De kring legt zich toe op het verzamelen, bewaren en bestuderen van de geschiedenis en cultureel erfgoed van Maaseik en omstreken. Met hun activiteiten willen ze de bewoners van Maaseik en geïnteresseerden onderwijzen over de rijke geschiedenis van de regio. Door dit verleden in stand te houden, zorgen ze ervoor dat de kennis niet verloren gaat en dat toekomstige generaties deze ook kunnen blijven ontdekken en waarderen.

Publicaties

Met een tijdschrift genaamd 'Utersjank', dat tweemaal per jaar verschijnt, delen zij allerhande bevindingen, verhalen en studiewerk. Sinds de eerste jaargang in april 1984 wordt het tijdschrift uitgebracht en het bevat artikelen die variëren van genealogische opzoekingen tot verhandelingen over volksgebruiken en ander erfgoedgerelateerd onderzoek.

Naast het tijdschrift heeft de geschied- en heemkundige kring ook boeken en een brochure gepubliceerd, elk met de bedoeling dieper in te gaan op specifieke thema's gerelateerd aan Maaseik en de ruimere regio.

Activiteiten

De kring organiseert diverse activiteiten, zoals:

  • Lezingen
  • Studiedagen
  • Tentoonstellingen
  • Begeleide historische wandelingen
  • Soms ook erfgoed gerelateerde uitstapjes

Via deze activiteiten kunnen leden en andere belangstellenden actief deelnemen aan de leefwereld van de heemkunde.

De Rol van 'Utersjank' in de Gemeenschap

Door de continue aandacht voor het verleden verovert Geschied- en Heemkundige Kring 'Utersjank' een speciale plaats in de harten van de Maaseikenaren. Het is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van geschiedenis en tradities van de streek. De kring draagt op deze wijze bij aan een diepe verbintenis met de regio en stimuleert de saamhorigheid in de gemeenschap.

Contactinformatie

Wilt u in contact komen met de Geschied- en Heemkundige Kring 'Utersjank' of wilt u meer weten over hun werkzaamheden? Hier vindt u de nodige gegevens:

Adres: Weg naar As 44, 3680 - Maaseik Email en Telefoon: Deze informatie is meestal beschikbaar op hun officiële website of kan worden opgevraagd via de lokale gemeente.

Conclusie

Geschied- en Heemkundige Kring 'Utersjank' is een vitaal onderdeel van de Maaseikse gemeenschap. Door hun toewijding en werk behouden zij een stukje van het verleden voor de toekomst en voeden ze de lokale interesse in cultureel erfgoed. Hun publicaties en activiteiten zorgen ervoor dat het erfgoed van Maaseik levend en toegankelijk blijft.

Meer info over Ontdek Maaseik's Verleden met 'Utersjank' Kring op www.utersjank.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!