Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de Schatten van Maaseik in de Lokale Bibliotheek

Meer in Maaseik

De stad Maaseik, gelegen in de provincie Limburg, herbergt een rijke culturele geschiedenis die mede wordt uitgedrukt door haar openbare bibliotheek. De Bibliotheek Maaseik is meer dan een plek waar boeken worden geleend; het is ook een centrum voor lokale erfgoed en cultuur.

Adres en Contact

Adres:
Bleumerstraat 68
3680 Maaseik
België

Erfgoedcollecties en Lokale Geschiedenis

Geschiedenis van Maaseik en Omgeving

Als bezoeker kun je de diepgewortelde geschiedenis van Maaseik en de deelgemeenten Neeroeteren en Opoeteren verkennen. De bibliotheek beheert hiervoor specifieke erfgoedcollecties die inzicht bieden in zowel de recente als de verre verleden van deze locaties.

'De Van Eyck Bibliotheek'

De erfgoedcollectie over de beroemde gebroeders Jan en Hubert Van Eyck neemt een speciale plek in binnen de bibliotheek. Deze collectie, vaak aangeduid als 'De Van Eyck Bibliotheek', omvat studies, replica's en werken gerelateerd aan de leven en nalatenschappen van deze invloedrijke vroege Nederlandse schilders. De gebroeders Van Eyck staan bekend om hun revolutionaire gebruik van olieverf en gedetailleerde portretten, waarbij het Lam Gods hun meest bekende werk is.

Diensten en Activiteiten

Naast de erfgoedcollecties biedt de Openbare Bibliotheek Maaseik ook een scala aan diensten en activiteiten:

  • Uitleendienst: Boeken, tijdschriften, dvd's, en meer zijn beschikbaar voor uitlening aan leden van de bibliotheek.
  • Leesbevordering en Literaire Activiteiten: Om leesplezier aan te wakken, organiseert de bibliotheek regelmatig lezingen, signeersessies en workshops.
  • Studie- en Werkruimtes: De bibliotheek voorziet in ruimtes waar men rustig kan studeren of werken.
  • Digitale Bronnen: Toegang tot elektronische databases en internet is beschikbaar voor onderzoek en studie.

Bezoek en Ervaring

Voor Wie?

De Bibliotheek Maaseik staat open voor iedereen; van scholieren en studenten tot onderzoekers en liefhebbers van lokale geschiedenis en kunst.

Openingstijden

Geïnteresseerden dienen de openingstijden van de bibliotheek te checken, die kunnen variëren. Het is aanbevolen om de huidige tijden via de officiële website of door direct contact op te zoeken.

Corona Maatregelen

In het licht van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen kunnen er bepaalde richtlijnen gelden voor bezoekers, zoals het dragen van een mondkapje of sociale afstand bewaren. Bezoekers moeten zich bewust zijn van de lokale richtlijnen voordat ze de bibliotheek betreden.

Conclusie

Met zijn rijke verzameling erfgoedcollecties en nadruk op de lokale geschiedenis en de nalatenschap van de gebroeders Van Eyck, fungeert de Openbare Bibliotheek Maaseik als een belangrijk cultureel knooppunt in de Limburgse gemeente. De bibliotheek dient niet alleen als een plek voor educatie en ontspanning, maar ook als een bewaarplaats voor cultureel erfgoed dat de stad en haar inwoners definieert.

Meer info over Ontdek de Schatten van Maaseik in de Lokale Bibliotheek op maaseik.bibliotheek.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!