Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Duik in de Landbouwhistorie bij Smoufelbeekhoeve

Meer in Maldegem

Inleiding

In het pittoreske Donk, een deelgemeente van Maldegem, ontvouwt zich een bijzonder museum dat gewijd is aan het agrarisch verleden. Het Agrarisch Museum Smoufelbeekhoeve, gevestigd aan Donkstraat 59, is een schatkamer van landbouwgeschiedenis en herbergt veel meer dan een rijke collectie aan landbouwvoorwerpen. Hier vindt men een uitgelezen verzameling van oldtimertractoren en een authentieke reconstructie van een lokale wagenmakerij.

Collectie en Exposities

Oldtimertractoren

Een van de opvallendste elementen van het museum is de collectie van 30 oldtimertractoren. Deze vintage juweeltjes zijn met veel zorg en aandacht voor detail gerestaureerd. Ze getuigen van de revolutie in landbouwmechanisatie en stellen bezoekers in staat een glimp op te vangen van de tijd waarin deze machtige machines zegevierden op de velden.

Landbouwterugblik

Smoufelbeekhoeve verrast verder met honderden stukken landbouwbenodigdheden en werktuigen, die tezamen een breed spectrum van het landbouwverleden in Kaart brengen. Zo vinden bezoekers er gereedschap voor uiteenlopende werkzaamheden en verschillende gewassen, alle zorgvuldig geordend naar het gebruik of de teelt waarvoor ze werden ingezet. Het biedt een leerzame kijk op de evolutie binnen de agrarische sector en de diversiteit van het boerenambacht.

Wagenmakerij Henneman

Een bijzondere toevoeging aan de collectie is de gedetailleerde reconstructie van de Maldegemse wagenmakerij van de familie Henneman. Deze tentoonstellingsruimte transporteert bezoekers naar de tijd waarin handgemaakte wagens het straatbeeld bepaalden. Alle facetten van de wagenmakerij zijn aanwezig: van de blaasbalg tot het aambeeld, het biedt een unieke kans om dit ambacht in zijn historische context te aanschouwen.

Een levendige Historie

De bezoekers van het Agrarisch Museum Smoufelbeekhoeve worden niet alleen op een uitgebreide reeks tentoonstellingen getrakteerd, maar zij ervaren ook de geschiedenis in een levendige setting. De restauraties en reconstructies zijn uitgevoerd met een passie die voelbaar is in elke hoek van het museum. Het is klaarblijkelijk een plek waar geschiedenis, technologie en traditie samenkomen.

Bezoekersinformatie

Adres en Bereikbaarheid

Het Agrarisch Museum Smoufelbeekhoeve bevindt zich aan de Donkstraat 59 te 9990 Maldegem. Het is bereikbaar via de lokale wegen en biedt mogelijkheden voor parkeren in de nabijheid van het museum.

Openingstijden en Toegangsprijzen

Voor actuele openingstijden en toegangsprijzen is het aangeraden om de website van het museum te raadplegen of contact op te nemen met de beheerders. Zo bent u er zeker van dat u het museum op een geschikt moment bezoekt en niet voor gesloten deuren staat.

Het bezoek aan het Agrarisch Museum Smoufelbeekhoeve staat garant voor een boeiende duik in het agrarisch erfgoed. Een trip die zowel jong als oud zal boeien en een blijvende indruk zal achterlaten van de ontwikkelingen binnen de landbouw en de bijbehorende machinerieën en ambachten van weleer.

Meer info over Duik in de Landbouwhistorie bij Smoufelbeekhoeve op www.smoufelbeekhoeve.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!