Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Ontdek de Stoomtrein Maldegem-Eeklo in Meetjesland

Meer in Maldegem

Inleiding

Ontdek de charme van het Belgische spoorwegverleden met een ritje op de Stoomtrein Maldegem-Eeklo. Dit unieke museum op rails biedt een authentieke ervaring waar jong en oud genieten van de rijke Belgische treingeschiedenis. Stap aan boord en maak een onvergetelijke tocht door het schilderachtige Meetjesland.

Historische Station van Maldegem

Een Beschermd Monument

Het avontuur begint in het historische station van Maldegem, gelegen aan het Stationsplein 8. Dit gebouw, opgetrokken in 1863, is een beschermd monument dat recentelijk in 2015 nog werd gerestaureerd. Men voelt de historie bij iedere voetstap op het oude perron, klaar om te vertrekken op een nostalgische reis.

De Rit naar Eeklo en het Schipdonkkanaal

Over Historische Sporen

Tijdens de rit van Maldegem naar Eeklo ervaart de passagier hoe het is om te reizen zoals in de vroege 20e eeuw. De stoomtrein zoeft langs groene landschappen en over het Schipdonkkanaal, waar het prachtige landschap zich ontvouwt. Met een tocht over de beschermde ophaalbrug uit 1947 worden reizigers getrakteerd op een stukje levende geschiedenis.

De Collectie Locomotieven

Vlaams Rollend Erfgoed

Het Stoomcentrum Maldegem is trots op zijn uitgebreide verzameling stoomlocomotieven, die de grootste van Vlaanderen is. Onder deze indrukwekkende verzameling bevinden zich twee locomotieven die erkend zijn als Vlaams topstuk. Niet alleen biedt het centrum een reiservaring, maar ook een educatieve kijk op de ontwikkeling van de stoommachines die de industriële revolutie op gang brachten.

Smalspoorlijn naar Donk

Een Unieke Spoorbeleving

Naast de rit naar Eeklo kunnen bezoekers ook kiezen voor een rit op de smalspoortrein naar Donk. Dit bijzondere traject biedt een ander perspectief op de treinreizen van weleer en toont hoe het transport op de smalsporen bijdroeg aan de ontwikkeling van de regio.

Bezoekinformatie

Plan Je Bezoek

De stoomtrein rijdt op alle zon- en feestdagen tussen 1 mei en 1 oktober. Groepen hebben de mogelijkheid om het hele jaar door een rit aan te vragen, waardoor het een ideale uitstap is voor scholen, verenigingen of bedrijfsuitjes.

Dineren in Stijl

Een Luxueuze Ervaring aan Boord

Wat de Stoomtrein Maldegem-Eeklo extra speciaal maakt, is de mogelijkheid om te dineren in een authentiek en luxueus Orient-express rijtuig. Ervaar de glamour van de beroemde treinreizen terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd in een historische setting.

Conclusie

Het Stoomcentrum Maldegem biedt een combinatie van rollend en onroerend erfgoed dat de glorie van het Belgische spoorwegennet weer tot leven brengt. Een belevenis die niet alleen treinliefhebbers, maar iedere bezoeker zal betoveren. Stap in voor een memorabele reis terug in de tijd en ontdek zelf de pracht van het Meetjesland per stoomtrein.

Meer info over Ontdek de Stoomtrein Maldegem-Eeklo in Meetjesland op www.stoomcentrum.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!