Audiogids.be wordt Narra.tours!

Geheimen Reflex Bh: Evolutie Lingerie Belicht

Meer in Putte

Gelegen in de pittoreske Belgische gemeente Putte, biedt het Deposeum Van Lingerie En Ondergoed bezoekers een unieke blik op de evolutie van persoonlijke kledingstukken doorheen de geschiedenis.

Geschiedenis en Ontstaan

Het Lingerie- en Ondergoedmuseum zag het levenslicht op 6 augustus 2006. Toen nog met een andere naam, maar het concept was er niet minder om: bezoekers een inzichtelijke en uitgebreide blik geven op de historie van lingerie en ondergoed. Inmiddels bekend als het Deposeum van Lingerie en Ondergoed, is het een gespecialiseerde bestemming voor zowel modehistorici als het brede publiek dat nieuwsgierig is naar de ontwikkeling van deze intieme kledingstukken.

Collectie en Tentoonstellingsruimten

Het museum verbergt een schat aan informatie van 100 jaar geschiedenis, vanaf het begin van de twintigste eeuw tot aan de drempel van het nieuwe millennium.

Vrouwenondergoed

Vooral de vrouwenafdeling herbergt enkele opmerkelijke stukken. Er is bijvoorbeeld een bh uit 1880 te vinden, die nagenoeg een eeuw voor het oprichten museum werd geproduceerd. Daarnaast telt de collectie een exemplarisch wespentaillekorset van 1900, een kledingstuk dat de lichaamsvormen op extreme wijze benadrukte naar de mode van die tijd. Andere bijzondere objecten zijn de open broeken, die een verrassend inzicht geven in de functionele aspecten van vrouwenondergoed uit het verleden.

Mannenondergoed

Terwijl de sectie met kinderondergoed teruggaat tot 1940, kent de collectie van mannenondergoed een opmars vanaf het naoorlogse jaar 1945. Het ondergoed voor mannen toont aan hoe de behoeften en stijlen veranderden, vaak parallel aan de maatschappelijke veranderingen door de decennia heen.

Kinderondergoed

Het kinderondergoed geeft een beeld van zowel de schattigheid als de practicaliteit waarmee kleding voor de kleintjes door de jaren heen werd ontworpen. Het deel van de collectie dat aan deze categorie is gewijd, toont ook aan hoe opvattingen over kinderverzorging en opvoeding in de loop van de tijd evolueerden.

Wisselende Tentoonstellingen

Een bijzonder kenmerk van het museum is de jaarlijkse wisseling in de collectie die aan het publiek wordt getoond. Dit zorgt ervoor dat terugkerende bezoekers steeds weer nieuwe nuances in de geschiedenis van lingerie en ondergoed kunnen ontdekken en dat er voortdurend een nieuwe dialoog ontstaat over de culturaliteit en functionaliteit van deze kledingstukken.

Praktische Informatie

Het Deposeum is gevestigd op het adres Heuvel 41b, 2580 Putte. Het biedt een unieke ervaring voor iedereen geïnteresseerd in de subtiele veranderingen en sociale impact van lingerie en ondergoed door de eeuwen heen. Alvorens het museum te bezoeken, is het raadzaam om de openingstijden te controleren en eventuele speciale evenementen of veranderingen in de tentoonstelling in de gaten te houden.

Bezoekers kunnen contact opnemen met het museum voor de meest actuele informatie en reserveringen:

Deposeum van Lingerie en Ondergoed Heuvel 41b 2580 Putte

Of bezoekers nu komen met een specifieke interesse in modegeschiedenis of met een algemene nieuwsgierigheid, het Deposeum van Lingerie en Ondergoed biedt een onvergetelijke kijk in de wereld van onze meest persoonlijke kleding.

Meer info over Geheimen Reflex Bh: Evolutie Lingerie Belicht op users.telenet.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!