Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Tongeren

Tongeren, bekend als één van de oudste steden van België, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze stad in de provincie Limburg heeft ongeveer 30.000 inwoners.

Geschiedenis

Romeinse stad

De geschiedenis van Tongeren is nauw verbonden met de Romeinen, die de stad "Atuatuca Tungrorum" noemden. Het was een belangrijk administratief centrum in de Romeinse provincie Gallia Belgica. Uit deze periode stamt ook de 4,5 km lange stadsmuur, waarvan vandaag de dag nog delen te zien zijn.

Middeleeuwen

In de middeleeuwen bleef Tongeren een belangrijk religieus centrum, mede dankzij de oprichting van het bisdom Tongeren. De stad werd bekend om zijn religieuze betekenis en door de jaren heen werd dit status steeds verder uitgebreid.

Bezienswaardigheden

Gallo-Romeins Museum

Het Gallo-Romeins Museum is een van de highlights van Tongeren. Het biedt een uitgebreide collectie voorwerpen uit de prehistorie, de Gallo-Romeinse tijd en de vroege Middeleeuwen.

De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek

Deze prachtige basiliek met haar 64 meter hoge toren is een toonbeeld van gotische architectuur en speelt een centrale rol in de geschiedenis en het leven in Tongeren.

De Romeinse muur

Ondanks dat er nog maar een klein deel over is, herinneren de restanten van de Romeinse muur ons aan het glorieuze verleden van de stad.

Het Begijnhof

Dit UNESCO-werelderfgoed is een schilderachtige en historische plek waar bezoekers kunnen dwalen door oude straatjes en genieten van de unieke sfeer.

Cultuur

Ambiorix

Deze historische figuur, een leider van de Eburonenstam, die succesvol de Romeinen weerstond, wordt met een standbeeld geëerd op de Grote Markt.

Antiekmarkt

Elke zondag vindt er in Tongeren de grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux plaats, wat bezoekers uit de hele regio aantrekt.

Evenementen

MoMeNT

Het MoMeNT is een cultureel festival dat plaatsvindt in de zomer en een divers programma biedt van theater, muziek en andere kunstvormen.

Tongeren in Bloei

Elke vijf jaar, wordt de stad prachtig versierd met bloemen tijdens het evenement "Tongeren in Bloei". Het is een moment waar zowel locals als toeristen naar uitkijken.

Tongeren biedt een unieke mix van historische rijkdom en culturele activiteiten die het een boeiende bestemming maken voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van België en Europa.

Erfgoed in Tongeren

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!