Audiogids.be wordt Narra.tours!
Jouw eigen audiogids maken?

Duik in het Verleden bij Gallo-Romeins Museum

Meer in Tongeren

Het Gallo-Romeins Museum, gelegen in het hart van de oudste stad van België, Tongeren, is een schatkamer van archeologische vondsten en historische inzichten.

De Reis door de Tijd

De permanente expositie van het Gallo-Romeins Museum biedt een uitgebreide kijk op de geschiedenis. De tentoonstelling voert bezoekers mee van de prehistorie tot de vroege middeleeuwen en dekt daarmee een enorm tijdsbestek.

Prehistorie

Het avontuur begint in de periode toen de eerste jagers-verzamelaars zich in onze streken vestigden. Sleutelartefacten zoals werktuigen, wapens en sieraden bieden een blik op hun dagelijkse leven en overlevingsstrategieën.

Romeinse tijd

Als je verder wandelt, kom je terecht in de rijke geschiedenis van de Romeinse tijd. Hier toont men aan de hand van indrukwekkende vondsten het leven van de Galliërs en de interactie met de Romeinse bezetters. Bewonder mozaïekvloeren, bekijk geavanceerde gebruiksvoorwerpen en waan je een Romeinse keizer of burger door de gedetailleerde maquettes en levensechte figuren.

Vroege Middeleeuwen

De reis eindigt in de vroege middeleeuwen, waar de fundamenten voor het huidige Europa werden gelegd. Onderwerpen zoals de Frankische invloeden en de verspreiding van het Christendom worden verder belicht met aansprekende objecten en aangrijpende verhalen.

Interactie en Educatie

Wat het Gallo-Romeins Museum onderscheidt, is de focus op zowel kinderen als volwassenen. Door het gebruik van moderne technologieën, zoals educatieve films en interactieve animaties, krijgt de bezoeker een actieve rol tijdens het ontdekken van de tentoonstellingen. Daarnaast helpt het gebruik van levensechte figuren om de geschiedenis tot leven te wekken en zorgt het voor een meeslepende ervaring.

Museum van het Jaar 2011

De erkenning van het Gallo-Romeins Museum als 'Museum van het Jaar 2011' door 'The European Museum Forum' is geen geringe prestatie. Het museum heeft deze titel behaald dankzij de doeltreffende wijze waarop het een breed publiek, van jong tot oud, weet te engageren voor de wereld van het verre verleden. Met de onderscheiding wordt ook de succesvolle renovatie in de verf gezet, die museumervaringen herdefinieert.

Praktische Informatie

  • Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren, België
  • Openingstijden: Check altijd de meest actuele openingstijden op de website van het museum, aangezien deze kunnen variëren gedurende het jaar of tijdens speciale evenementen.
  • Toegangsprijzen: Diverse tarieven gelden voor volwassenen, kinderen, studenten en senioren. Er bestaan ook mogelijkheden voor groepsbezoeken en rondleidingen. Informatie over kaartjes is beschikbaar op de website van het museum.
  • Faciliteiten: Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en biedt faciliteiten zoals een museumcafé en lockers aan.
  • Bereikbaarheid: Tongeren is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Controleer van tevoren welke parkeergelegenheden en openbaar vervoer opties het beste passen bij je bezoek.

Vooraf een bezoek plannen, zeker in deze tijden van veranderende Covid-19-maatregelen, is essentieel. Kijk daarom voor het meest recente nieuws en de geldende veiligheidsvoorschriften op de officiële website van het Gallo-Romeins Museum: www.galloromeinsmuseum.be.

Meer info over Duik in het Verleden bij Gallo-Romeins Museum op www.galloromeinsmuseum.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!