Audiogids.be wordt Narra.tours!

Ontdek Vlaamse Folklore met Die Spelewei in Westerlo

Meer in Westerlo

Volkenkunde en muzikale tradities zijn een prachtige uitdrukking van cultureel erfgoed. In België is er een bijzonder rijke traditie van folkloristische muziek en dans, en groepen die deze tradities levend houden verdienen niet alleen aandacht maar ook erkenning. Een van de markante organisaties op dit gebied is Volkskunstgroep Die Spelewei vzw, gevestigd in Westerlo, dat niet alleen lokaal maar ook internationaal een reputatie heeft opgebouwd.

Geschiedenis en Missie

Ontstaan en Ontwikkeling

Volkskunstgroep Die Spelewei werd opgericht in het jaar 1956 en heeft sindsdien mensen van alle leeftijden samengebracht door middel van volksdans en volksmuziek. Wat begon als een lokale initiatief is uitgegroeid tot een vereniging with vier afdelingen die verschillende leeftijdsgroepen omvatten: kinderen, jongtieners, tieners en volwassenen.

Culturele Ambassadeurs

De leden zijn echte ambassadeurs van de Vlaamse cultuur, met een hart voor de traditie van eigen bodem. Door de jaren heen brengt Die Spelewei mensen samen en geeft hun leden een diepere kennis van en waardering voor de eigen cultuur.

Activiteiten

Wekelijkse Bijeenkomsten

De groep komt regelmatig samen om te oefenen en om de verfijnde technieken van traditionele dansen en het spelen van authentieke muziek onder de knie te krijgen. De toewijding van de leden is opmerkelijk en draagt bij aan het behoud van de folkloristische tradities.

Optredens en Evenementen

Naast de wekelijkse activiteiten, treedt Die Spelewei ook op tijdens verschillende evenementen, waar zij hun danskunsten en muziek ten gehore brengen aan een breder publiek. Deze optredens zijn vaak kleurrijk, levendig en voor de toeschouwers een unieke kans om in aanraking te komen met de Vlaamse volkscultuur.

Het Internationaal Folklorefestival

Een Feest van Culturele Diversiteit

Elk jaar in augustus organiseert Volkskunstgroep Die Spelewei het Internationaal Folklorefestival te Westerlo. Dit festival is een toonbeeld van culturele uitwisseling en toont de diversiteit en schoonheid van folklore van over de hele wereld. De bijeenkomst brengt internationale groepen uit verschillende landen samen om hun traditionele muziek en dans te delen met het Belgische publiek.

Een Culturele Belevenis

Het International Folklorefestival in Westerlo is niet alleen een plek voor optredens, maar ook voor workshops, ontmoetingen en ervaringen uitwisselen. Bezoekers en deelnemers krijgen de kans om zowel iets te leren als van de fonkelende sfeer te genieten.

Locatie en Bezoek Informatie

Adres: Asberg 8, 2260 Westerlo, België.

Bereikbaarheid

Westerlo ligt in de provincie Antwerpen en is goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto. Voor specifieke routebeschrijvingen is het raadzaam om vooraf contact op te nemen met de groep of de reis te plannen via een navigatiesysteem of routeplanner.

Contactgegevens

Voor meer informatie over optredens, evenementen en het bijwonen van het festival, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Die Spelewei of rechtstreeks contact opnemen per telefoon of e-mail.


Volkskunstgroep Die Spelewei vzw is een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed in Vlaanderen en speelt een cruciale rol in het behoud en de promotie van volkskunst. Hun jaarlijks Folklorefestival is een must-bezoek voor cultuurliefhebbers en biedt een onvergetelijke ervaring van traditie en gemeenschapszin.

Meer info over Ontdek Vlaamse Folklore met Die Spelewei in Westerlo op www.diespelewei.be.

Mogelijk gemaakt door Audiogids

Maak uw museum of tentoonstelling nog boeiender! Creëer uw eigen op maat gemaakte audio tours en ontdek diepgaande verhalen over de kunstwerken die u presenteert. Maak je museumbezoek uniek met Audiogids.be!

Maak je gratis demo!